24 Temmuz 2024

“ŞEHİT AİLELERİNE YARDIM YAPACAĞIZ”

  • PDF

Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, Müftülük bünyesinde yürüttükleri yardım kampanyalar ile birçok muhtaç insana umut olduklarını ifade etti.

Bayırbucak Türkmenlerine 80 ton un yardımını sorunsuz şekilde ulaştırdıklarını belirten Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu yeni kampanya ile şehit ailelerine de yardım yapacaklarını kaydetti.

Fatsa halkı oldukça cömert diyen Can, “Kazandığımız güveni boşa çıkarmamak için elimizden gelen çabayı sarf ederek; müftülüğümüz bünyesinde yardım kampanyalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Fatsa halkı çok cömert”

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Fatsa Müftüsü Hüseyin Can: “ Fatsa Müftülüğü bünyesinde başlatmış olduğumuz Suriyeliler ve Bayırbucak Türkmenleri ile ilgili kampanyamız sona erdi. 80 ton un ile Fatsa’dan yol açıktık. Fatsa Müftülüğünün yardım kampanyalarının dışında bazı siyasi partilerin, Fatsa Belediyesinin, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfının da yürüttüğü yardım kampanyaları oldu. Fatsa’dan 250 bin liralık bir yardımın Bayırbucak Türkmenlerine gittiğini söyleyebiliriz. Bu yardım kışta, kıyamette ve kıtlıkta insanlara sunulan güzel bir yardım oldu. Fatsalı vatandaşların her zaman mağdur insanları unutmadığını ve yardım elini uzattığını görüyoruz. Bundan sonraki süreçte Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu bir kampanya var. Bu yardım kampanyasının içeriği de Bayırbucak Türkmenleri, Suriye’den ülkemize gelen mağdur insanlar ve şehit ailelerini kapsıyor. Bu kampanya çerçevesinde de Fatsa Müftülüğü olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ülkemiz genelinde toplanan paralar Suriyelilere un, gıda, çocuk bezi, mama gibi ihtiyaçlar kapsamında dağıtılacak. Aynı zamanda şehit ailelerine de ihtiyaçları doğrultusunda yardımlar yapılacak ve şehit ailelerine moral olacak” dedi.

“Daha çok ağlayan insanın gözyaşlarını silmek isteriz”

Bir kişi bir yudum suya muhtaçsa, bunu biz karşılamak isteriz diyen Can: “Bunu her zaman samimiyetle söylüyorum, Fatsa halkı çok cömert. Bu vesileyle Fatsalı kardeşlerime bir kez daha Allah razı olsun diyorum. Daha çok hizmet etmek, daha çok ağlayan insanın gözyaşlarını silmek isteriz. Bir kişi bir yudum suya muhtaçsa, bunu biz karşılamak isteriz. Fatsa Müftülüğü olarak halkımızın güvenini kazandığımız kanaatindeyim. Bu güveni de boşa çıkarmamak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” dedi.

YENİ HABER 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde