24 Temmuz 2024

KİBAR, ÜRETİCİ’Yİ ZİRAİ DON’A KARŞI UYARDI

  • PDF

 

2014 yılında yaşanan zirai don olayı sonrası mahsulü zarar gören fındık üreticileri, geçtiğimiz gün kar yağışının yeniden etkili olmasıyla birlikte aynı endişeyi yaşamaya başladı.

Ordu’da yüzünü gösteren yalancı bahar güneşin ardından yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı.

Yüksek kesimlerdeki ilçelerin birçoğunda kar 25 cm seviyelerine kadar yükseldi.

Hava şartlarında yaşanan bu değişiklik üreticide don yaşanır mı kaygısını oluşturdu. Henüz sigorta yaptırmayan vatandaşlar ise soluğu Ziraat Odalarında aldı.

Tüm bu yaşananların yanında elinde fındığını tutmaya devam eden üreticilere seslenen tüccarlar, don korkusuyla birlikte fındık fiyatlarının yeniden yükselişe geçeceğini dile getirdiler.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Fatsa Ziraat Odası Başkanı Ethem Kibar; “Son yıllarda mevsimsel değişmelerden dolayı Zirai don olaylarının artıyor. Zirai don olayından en etkin korunma yöntemi tarım sigortasıdır. Üreticilerimizin mart ve nisan aylarında oluşabilecek don riskine karşı rahat uyuyabilmeleri için bahçelerini mutlaka sigorta yaptırmaları gerektiğini tavsiye ediyorum. Sigorta yaptırmak için son tarih ise 5 Mart 2016’dır. Üretecimiz mahsulünü garantiye almak istiyorsa kesinlikle tarım sigortası yaptırmalıdır” diye konuştu.

YENİ HABER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde