14 Mayıs 2024

Karadeniz İn En Büyük Kent Parkı Fatsa Da Olacak

  • PDF

527-3-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ıslah çalışmaları devam eden eski çöp alanında inceleme yaptı.

Başkan Anlayan, rehabilitasyon çalışması devam eden eski çöp alanında yaptığı açıklamada, ”2013 sonuna kadar, toprak üzerini komple örterek bu çalışmayı tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Anlayan açıklamasında çalışmaların detayları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Evkaf Mahallesi, Mandıra mevkiin de, Fatsa’nın tam göbeği olarak nitelendirebileceğimiz, denize nazır 211 dönümlük bir alan var. 30 senedir çöp dökülen bu alan, yıllardır hep sorun olarak konuşulmuş ancak bir çözüm bulunamamıştır. Evkaf mahallemizde bulunan bu alan 2014 yılında bir daha sorun olarak konuşulmayacak diye, 2009 yılında vatandaşlarımıza söz vermiştik. O günden bugüne yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, bu alana son 1 yıldır çöp dökmüyoruz. Peki, ne yapıyoruz? Fatsa’nın dışında bir yerde, eski, terk edilmiş bir taş ocağı bulduk. Nihai olarak bir çöp depolama alanı yapana kadar, burayı geçici bir depolama alanı olarak kullanıyoruz.

Hatipli Belediye sınırlarında bir orman arazisinde 160 dönümlük bir yer tahsisi yaptık. Burada bir düzenli depolama alanı, bir bertaraf tesisi ve elektrik enerjisi üretecek bir sistem kurmak için hazırlanıyoruz.

Bildiğiniz gibi Büyükşehir olduk. Bundan sonra düzenli depolama alanlarını Büyükşehir yapacak. Bu da bizim için büyük bir avantaj. Çünkü daha farklı projelerle bunları gerçekleştirme imkânına sahip.

Evkaf mahallesine 1 senedir çöp dökmediğimiz gibi burada bir rehabilitasyon çalışması yapıyoruz. Rehabilitasyon çalışması, daha ziyade alt yapıda olduğu için, belki göze çok hitap etmiyor olabilir. Geçen sene alt yapı rehabilitasyonu için yapmış olduğumuz ihalenin rakamı 2 trilyon 180 milyar liraydı. Bu çalışmanın kapsamı içerisinde, eski çöp alanında yapılan kanal projesi ve bu alanda çöpten oluşabilecek metal gazını tahliye etmek için yerin altına kurulacak metal gazı drenaj boru döşenmesi mevcut. Alandaki çöp yığıntılarının tesviye çalışması ile düzeltilmesi için de, şuana kadar 250 milyarlık bir kısmı tamamladık. Sadece alt yapı için harcamalarımız 2,5 trilyonu bulacak. Bu alan üzerine yapacağımız büyük park için bu alt yapı çalışması gerekiyor. Yani olmazsa olmaz. 2013 sonuna kadar, toprak üzerini komple örterek bu çalışmayı tamamlamayı planlıyoruz. Biz bununla yetinmeyeceğiz. Bu 211 dönümlük alan Karadeniz de bir tane. Seçimin yıldönümü olan 28 Mart’ ta, bu alandaki projelerimizi ve bütçe durumumuzu vatandaşlarımızla görsel olarak paylaşacağız. Bu alana bir park değil, harikalar diyarı kuruyoruz. Sadece Fatsa’yı değil, Ordu’yu hatta bütün bölgeyi cezp edecek bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum.427-3-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde