24 Temmuz 2024

Kamil Sönmez Unutulmadı

  • PDF

Ordu Üniversitesi'nin gelenek haline getirdiği, Öğr. Gör. Ata Bahri Çağlayan'ın hazırladığı "Ordu Değerleri ile Buluşuyor" programı bu yıl da muhteşem bir konserle, izleyenlerin gönlünde taht kurdu. İsimleriye marka haline gelen birbirinden değerli sanatçılar dinleyicilere keyifli bir gece yaşattı.

Ordu Üniversiyesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konsere, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, ODÜ'lü akademisyenler, idari personeller, öğrenciler ve çok sayıda Ordulu müzikseverler katıldı.

Ozan Gürhan Karahan'ın sunuculuğunu yaptığı programda sahne alan Ordu'nun ulusal değerleri, Elif Güreşçi, Ümit Tokcan ve programın onur konuğu Prof. Erol Erdinç dinleyicileri adeta büyüledi. Sesiyle müzik dünyasında adından sıkça söz ettiren Türk Sanat Müziği Sanatçısı Elif Güreşçi'ye, Dünya çapında tanınan orkestra şefi Prof. Erol Erdinç piyanosuyla eşlik etti. Türk Sanat Müziği'ni piyano eşliğinde icra ederek deneysel bir çalışma yaptıklarını belirten Güreşçi, memleketi Ordu'da sahne almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Piyanonun ve Güreşçi'nin güzel sesiyle mest olan dinleyiciler, şarkılara hep birlikte eşlik ederek geceyi daha keyifli hale dönüştürdüler.

İkili konser sonrası sahneyi yine Ordulu olan Türkiye'nin güçlü ve deneyimli sesi Ümit Tokcan'a bıraktı. Konserde Tokcan'a, Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Öğr. Gör. Ata Bahri Çağlayan'ın bağlama çaldığı orkestra eşlik etti. Tokcan, Karadeniz, Orta Anadolu, Çukurova bölgelerinden icra ettiği türkülerin yanı sıra, güncel eserlerden de örnekler sunarak Ordulu hemşerilerine unutulmaz bir konser armağan etti. Özellikle yöremize ait Hekimoğlu türküsünden önce, 2011 yılında gerçekleştirilen "Ordu Değerleriyle Buluşuyor" programından alınarak hazırlanan görüntülerde, 2012 yılında kaybettiğimiz Ordulu sanatçı Kamil Sönmez'in  Hekimoğlu türküsü ve Ümit Tokcan'la ilgili sözleri, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Gecenin sonunda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç:" Biz aslında bir konserden ziyade güzel bir müzik eğitimi ve değerlerimize nasıl sahip çıkacağımıza yönelik bir ders aldık. Bir Ordu'lu olarak sanatçılarımızla gurur duyuyorum. Ordu Üniversitesi bünyesinde her zaman bu tür faaliyetler gerçekleştirerek değerlerimizi el üstünde tutmaya ve sanatçılarımızla beraber ilimizin müzik kültürüne katkı sağlamaya devam edeceğiz. Şahsım ve üniversitemiz adına bu güzel geceyi bize armağan eden Prof. Erol Erinç'e Ümit Tokcan'a, Elif Güreşçi'ye, ayrıca bu programı hazırlayan Öğr. Gör. Ata Bahri Çağlayan'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konser Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın sanatçılara teşekkür belgelerimi taktim etmesinin ardından sona erdi.

ODÜ BASIN

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde