24 Temmuz 2024

YARDIM KONVOYU YOLA ÇIKTI

  • PDF


Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve İHH tarafından Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilmek üzere hazırlanan yardım konvoyu törenle uğurlandı.

 

Yardım konvoyunun yola çıkması nedeniyle düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Başkan Vekili Ahmet Çoruh, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, İlçe Belediye Başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, Daire Başkanları, Şube Müdürleri Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı

 

7 TIR DOLUSU YARDIM GÖNDERİLDİ

 

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Başkan Yılmaz; “Suriye'deki iç savaş nedeniyle zor durumda bulunan soydaşlarımız, kardeşlerimiz ve dindaşlarımızın ağırlıklı olarak ihtiyaç duydukları un, kuru bakliyat ve bir kısım da giyim malzemesinden oluşan 7 TIR dolusu yardım gönderiyoruz. Bizler her ne kadar Türkiye'nin kuzeyinde yaşasak ve Ortadoğu'dan uzakta olsak da gönlümüz oradaki kardeşlerimizle birlikte ve oradaki gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.

 

YAŞANANLARIN HEDEFİNDE TÜRKİYE VAR

 

Suriye'deki tartışmaların ve yaşanan sürecin arkasındaki esas hedefin Türkiye olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz; “Türkiye ne zaman Suriye'deki mazlumlara yardım etmek istese ve birtakım girişimlerde bulunsa dünya ayağa kalkıyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük ve bu sorunlarla baş edebilecek bir devlettir. Yaşanan sorunların üstesinden gelebilmemiz için Türk Milleti olarak bizim de birlikte ve güçlü olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

 

Bayır-Bucak Türkmenlerine yapılan yardımların devam edeceğini söyleyen Başkan Yılmaz; “Yapılan yardımlar elbette yeterli değil. Bundan sonra da yeni yardımlar yapmaya devam edeceğiz. Yaptığımız bu yardımlar da İHH marifetiyle o bölgedeki en ücra köşelere kadar ulaştırılacaktır. Yardımların hazırlanmasında emek veren, katkı sunan ve dua eden tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yardım konvoyu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun yaptığı duanın ardından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde