24 Temmuz 2024

FATSO BAŞKANI TAYFUN KARATAŞ: “SİYASİ İRADEYE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

  • PDF

 “Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin genişletilme çalışmaları başta Fatsa’nın, daha sonra da Ordu’nun en önemli gündem maddelerinden bir tanesi olmalıdır”

Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin bin dönümlük genişletilme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Süreci titizlikle takip ettiklerini söyleyen FATSO Başkanı Tayfun Karataş; Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin genişletilme çalışmalarının hızlanmasında siyasi iradenin büyük rol oynayacağının altını çizdi.

OSB’nin genişletilme çalışmalarına ciddi manada önem verilirse, beş yıllık süreç üç yıla inebilir diyen Başkan Karataş, Ordu’nun tamamı ele alındığında Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin ana gündem maddesinden bir tanesi olması gerektiğine vurgu yaptı. 

Fatsa OSB bu haliyle bile Karadeniz Bölgesinde konuşulan bir sanayi bölgesidir diyen Karataş: “Fatsa Organize Sanayi Bölgesi yarın sabah arsa tahsisine açılıyor olabilsin inanıyorum ki bir ay içerisinde boş arazi kalmaz” dedi.

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan FATSO Başkanı Tayfun Karataş: “Ocak ayında Sanayi Bakanlığından gelen heyet yaptığı incelemeler sonucunda Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin genişletilme alanının doğru bir alan olduğunu ve genişletilmesinde bir engel olmadığına yönelik açıklamalarda bulundu. Bunun yazıya dökülmesi, onaylatılması ve Bakanlıkta karara bağlanması bir süreç gerektiriyor. Mart, Nisan ayı gibi nihaiyi bir karara bağlanılacağını düşüyoruz. Yani Organize Sanayi Bölgesindeki büyüme alanı netleşmiş olacak. Bundan sonraki aşamada zemin etüt çalışmaları yapılacak, yatırım programına alınacak ve kaynak bir bütçe aktarılacak. Kaynak bütçeyle kamulaştırması yapıldıktan sonra da bu alan Fatsa Organize Sanayi Bölgesine katılmış olacak” dedi.

“Sürecin hızlanması tamamen siyasi iradenin ve bölge milletvekillerimizin elindedir”

Karataş açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Bu noktada da siyasi iradeye büyük görev düşmektedir. Gerek yatırım programına alınmasında, gerekse bütçe ayrılmasında siyasi iradenin etkisi büyük olacaktır. Bölge milletvekillerimiz bu süreçte Fatsa Organize Sanayi Bölgesine olduğundan daha fazla sahip çıkmalıdır. Şu anda Ordu’ya yatırım yapmak istiyorum diyen yatırımcılara Organize Sanayi Bölgemizde yer bulamıyoruz. Bu sadece Fatsa’nın değil tüm Ordu’nun sorunudur. Çünkü Ordu insanının en büyük talebi iş, en büyük sorunu ise işsizliktir. Bunun da önüne sanayi bölgelerinde yeni iş sahaları oluşturarak geçilebilir. Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin genişletilme çalışmaları başta Fatsa, daha sonra da Ordu’nun en önemli gündem maddelerinden bir tanesi olmalıdır. Çünkü Fatsa’da yapılan bir yatırımın Ordu’ya, Ünye’de yapılan bir yatırımın Ordu’ya her daim faydası olduğunu düşünüyorum. Fatsa’da sanayi gelişirse sadece Fatsa gelişmiyor, Ordunun tamamı gelişiyor. Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde çalışan 600 kişi Ordu merkezden yâda Ordu’nun çeşitli ilçelerinden geliyor. Genişletilme çalışmalarının bir an önce tamamlanması tamamen siyasi iradenin ve bölge milletvekillerimizin elindedir. Numan Kurtulmuş bu bağlamda bölgemiz için çok büyük bir avantajdır. Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz’ın bu noktada destekleri çok önemlidir” dedi.

 

“İnanıyorum ki bir ay içerisinde boş arazi kalmaz”

Fatsa ilçemiz yatırımcılar için bir cazibe merkezidir diyen Karataş: “Fatsa Organize Sanayi Bölgesi yarın sabah arsa tahsisine açılıyor olabilsin; inanıyorum ki bir ay içerisinde boş arazi kalmaz. Biz bu haliyle bile Fatsa Organize Sanayi Bölgesi olarak Karadeniz Bölgesinde konuşulan bir sanayi bölgesiyiz. İki hafta önce Fatsa’ya gelen yabancı bir heyet Organize Sanayi Bölgemize hayran kaldılar. Genişletilme çalışmasının ardından daha büyük ve çeşitli markaları içerisinde barındıran bir Organize Sanayi Bölgesine sahip olacağız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde