14 Mayıs 2024

Namık Evin Güven Tazeledi

  • PDF

namik3-4-2013Kumru İlçesi Esnaf Sanatkar ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Namık Evin, yeniden seçilerek güven tazeledi.
Kooperatifin Olağan Genel Kurulu, Kumru'daki kooperatif binasında yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Divan Kurulu seçildi. Kooperatifin bilanço ve hesaplarının arz edilmesinden sonra Yönetim ve Denetim Kurulu ibraz edildi. 2013 yılı tahmini bütçenin görüşülüp karar bağlandığı genel kurulda, Karadeniz Bölgesi'nde borcu bulunmayan ender kooperatiflerden biri olduklarını belirten Başkan Namık Evin, 2012 yılından bugüne kadar 6 milyon 392 bin lira kredi kullandırdıklarını söyledi.
Dün olduğu gibi bugün de esnafların yanında olacaklarını belirten Başkan Namık Evin, "İlçe halkının gelir kaynaklarının önemli bir kısmını temin ettiği tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntıların ve fındık fiyatlarındaki büyük düşüş meydana gelmesi, hayvancılığın bitme noktasına gelmesi, köylü, memur ve emeklinin de gelirinin üstünde borçlanmasının oluşturduğu kriz ister istemez her kesimi vurmuştur. Hemen hemen tüm ihtiyaçların kredi kartlarıyla yapılması ve büyük hipermarketlerde alış-veriş yapılması neticesinde piyasaya sıcak para girmemektedir. Şimdi elinizde olan veresiye defterimizle başbaşa kaldığımız şu günlerde bile Kooperatifimiz bölgemizde 1. Grup sıralamasına girmiş ve Halk Bankası aracılığı ile kullandırılan en üst limit olan rakamı kullandırma hakkı verilmiştir" dedi.
Türkiye genelinde bulunan 953 kooperatiften 1 lira dahi kredi kullanamayan en az 250 kooperatifin bulunduğuna dikkat çeken Namık Evin, tüm Kumrulu esnaflara teşekkür etti.
Genel kurula, bakanlık temsilcileri Ersin Sökmez,Yılmaz Akçay, Bölge Birlik Başkanı Yüksel Kaya, Ordu 2. Sanayi Kooperatifi Başkanı Celal Dindar,Ünye ESKOB Başkanı İzzet Şahin, Fatsa ESKOB Başkanı Ayhan Baş, Büyük Sanayi Kooperatifi Başkanı Serdar Salman, Akkuş ESKOB Başkanı Adem Duman, Korgan ESKOB Başkanı Zeki Korgan, Perşembe ESKOB Başkanı Ali Şahin, Kabataş ESKOB Başkanı Kemal Aydın, Çaybaşı ESKOB Başkanı Seyfettin Uygun, Fatsa Cemevi Başkanı İhsan Kartal, Tekkiraz ESKOB Başkanı Ali Demirel, Çamaş ESKOB Başkanı Kemal Koç, Giresun Bulancak ESKOB Başkan V. Asım Karabaş, Giresun Dereli ESKOB Başkanı Hasan Akar, Öz Giresun ESKOB Başkanı Yüksel Öksüz ve Kumru Zıraat Odası Başkanı Abdulkadir Öngen ile çok sayıda esnaf katıldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde