14 Mayıs 2024

Vali Düzgün, Twitter’dan Gelen İhbarı Değerlendirdi

  • PDF

vali1Ordu Valisi Orhan Düzgün, “Buradan ben bütün kamu görevlilerimizi görevlerinde vatandaşlarımıza hizmet etmek için kendilerine devletimizin vermiş olduğu bu emaneti hakkıyla ifa etmelerini rica ediyorum” dedi.
Ordu Valisi Orhan Düzgün’ü 13 Mart tarihinde Twitter hesabındaki takipçisinden Ordu’nun Ulubey İlçe Mal Müdürlüğü’nde telefonuna bakılmadığı şikayetini aldı. Vali Düzgün, Ulubey Kaymakamı’nı bu konunun araştırılması yönünde görevlendirirken, kendi sekreterini de görevlendirdi. Vali Düzgün, sekreterine mesai saati yaklaştığında mal müdürlüğünü arattı. Telefonlara bakan olmayınca Vali Düzgün, konuyla ilgili soruşturmanın başlatılmasını Ulubey Kaymakamı Mahmut Ağbal’a iletti.
Mal Müdürlüğü personelleri hakkında soruşturma devam ederken, Ordu Valisi Orhan Düzgün, sosyal medyanın vatandaşların direkt kendileriyle iletişim kurabilecekleri bir iletişim aracı olduğunu belirterek, olayı şöyle anlattı: “Sosyal medyayı kamu hizmetlerimizin daha verimli bir şekilde vatandaşlarımıza sunulması amacıyla kullanmaya gayret gösteriyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bize doğrudan iletişim kurabilecekleri iletişim aracı oldu. 13 Mart tarihinde bir vatandaşımız, Ulubey Mal Müdürlüğü’nü defalarca aradığını telefonlara kimsenin bakmadığından dolayı bana bir mesaj atmıştı. Ben de konuyla ilgilenmesi için Ulubey Kaymakamımızı yine bir mesaj ile görevlendirdim. O vatandaşımızın problemi çözüldü. Ancak memurların bunu alışkanlık haline getirip getirmedikleri test etmek amacıyla valilikteki sekreterimizde zaman zaman özellikle mesai bitimine 10-15 dakika kala ilgili kurumu arayıp, telefonlara cevap verilip verilmediğini kontrol etmesini istedim. Geçtiğimiz pazartesi itibariyle de 16.45-50 civarlarında üç kez telefonla aramasına rağmen Mal Müdürlüğü’ndeki personelin telefona bakmadıklarını, gelen vatandaşların taleplerini dinlemedikleri yönünde bir tespitimiz oldu. Bu konuyla ilgili ilçe kaymakamımızı görevlendirdik konuyla ilgili inceleme yapması için. Şuan gelişen iletişim teknolojisi sayesinde vatandaşlarımız hizmetlerini artık internet üzerinden telefonla ya da bizzat giderek, kurumlardan takip edebiliyorlar. Bu nedenle telefonlara cevap verilmemesi memurlarımız için büyük bir ihmaldir. Buradan ben bütün kamu görevlilerimizi görevlerinde vatandaşlarımıza hizmet etmek için kendilerine devletimizin vermiş olduğu bu emaneti hakkıyla ifa etmelerini rica ediyorum.”

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde