24 Temmuz 2024

55 YAŞINDAKİ TENZİLE YILMAZER, MOTORLU TESTERE İLE AĞAÇ KESİYOR

  • PDF

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi'nde yaşayan 55 yaşındaki Tenzile Yılmazer, erkeklerin bile zorlandığı işleri yaparak görenleri hayrete düşürüyor. 
4 çocuk annesi Tenzile Yılmazer'i elinde motorlu testereyle ağaç keserken görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Tenzile Yılmazer, sadece motorlu testere ile ağaç kesmekle kalmıyor, köy ürünlerini de satarak ailesinin geçimini sağlıyor.
25 yıldır motorlu testere ile ağaç kestiğini belirten Yılmazer, "Komşuya gittim, ağaç kesmek için motorlu testere istedim ama bana vermedi. Ben de gittim motorlu testere aldım ve kendi işimizi kendi motorlu testeremizle yapmaya başladık. Yani atasözünde söylendiği gibi 'Kötü komşu insanı mal sahibi yapar' derler ya aynen öyle oldu. Bir bayan olarak bu işe alıştım. Benim için zor değil. Bir kere geçen sene kazayla ayağımı kestim ama çabuk atlattım" dedi.

EŞİ GÖRME ENGELLİ
Görme engelli eşi Fahretin Yılmazer ile yıllar önce onlara yevmiyeye geldiğinde tanıştığını belirten Tenzile Yılmazer, "O zaman eşimin aile durumları çok iyiydi. Ben daha geri gitmedim ve evlendim. Onun görme engelli olması benim için sorun değildi. Bir de çok güzel türkü söylüyordu. Ben yıllardan beri bir kadın olarak eşime destek olmaktan ve ailemin geçini sağlamaktan çok mutluyum" diye konuştu. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde