24 Temmuz 2024

KADINLAR GÜNÜNDE TEK YÜREK OLDULAR

  • PDF

Fatsa Kaymakamlığı tarafından kurulan Fatsa Kadın Platformu üyelerinin düzenlediği 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlama programı hükümet konağı önünde gerçekleşti.

Düzenlenen kutlama programına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı P.Bnb. Salih Gödek, Fatsa Mal Müdürü Ömer Sezgün, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, daire amirleri ve çok sayıda kadın katıldı. Program Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başladı.

Sesimizi duyurmak, gücümüzü göstermek kadın dayanışmasının fark edilmesi adına bu programı düzenledik”

Fatsa Kadın Platformu üyeleri adına bir konuşma yapan Nur Öcal: “Sesimizi duyurmak, gücümüzü göstermek kadın dayanışmasının fark edilmesi adına bu programı düzenledik. Katılımlarınız bizleri çok onurlandırdı. Eğer bir milletin kadınları güçlüyse o millet güçlüdür. Çünkü kadın birçok kimliği barındırır. Kadın eştir, annedir, evlattır, yönlendirendir. Evinde yahut işinde çalışandır. Eşine, işine, devletine milletine sahip çıkandır. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlu olsun” dedi.

Program etkinliği çerçevesinde Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Yardım Sevenler Derneği şube başkanı Nimet Koç’a kadınlar günü nedeniyle bir plaket takdim etti.

Oldukça duygulandığını ifade eden Başkan Nimet Koç: “Bu anlamlı günde böyle bir plaket taktim edilmesi beni çok mutlu etti. Ben bütün kadınlarımıza güçlü olmalarını, dik durmalarını ve bütün kızlarımıza okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü biliyoruz ki kadınlar gerçekten isterlerse güçlü olabilir ve başarıyı yakalayabilir. Kadınlar günümüz kutlu olsun” dedi.

Kadınların bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini ifade eden bayan katılımcılar: “Öncelikle böyle güzel bir etkinlik düzenlendiği için teşekkür ediyoruz. Biz kadınlar bir gün değil her gün önemli hissedilmek istiyoruz. Bu anlamlı günde Kadına şiddetin son bulmasını ve kadınların layık olduğu değeri görmesini diliyoruz” dediler.

Ardından yaklaşık 300 kişilik çoğunluğu kadından oluşan grup şehir içinde yürüyüşü yaptı. Yürüyüş esnasında katılımcı bayanlar slogan attılar. Daha sonra yürüyüş Cumhuriyet meydanında son buldu. Cumhuriyet meydanında Halk oyunları, Şiir dinletisi ve Müzik gösterileri Fatsa Kadın Platformu üyelerinin düzenlediği etkinlikle gerçekleşti. Program son olarak özgürlük balonlarının uçurulması ile son buldu.

Yeni Haber

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde