24 Temmuz 2024

Gürol: “Kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe teşkilatı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kapsamında Fatsa Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması düzenledi.

Kadınların sadece yılda bir gün değil her gün yanında olduklarını belirten Cumhuriyet Halk Partililer, kadınların şiddetle, uğradığı haksızlıklarla değil, başarısıyla ve fedakar duruşuyla anılacağı bir Türkiye için çalıştıklarının altını çizdiler.

Program kapsamında karanfil dağıtan Cumhuriyet Halk Partililer, seçtikleri üç emekçi kadına da onur plaketi takdim ettiler.

“Partimizin kadına verdiği önem ve değer en üst seviyelerdedir”

Yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadına verdiği değer ve öneme değinen Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “ Kadın toplumu oluşturan en önemli unsurlardan bir tanesidir.  Bu bağlamda partimizin kadına verdiği önem ve değer en üst seviyelerdedir. Kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum” dedi.

“Kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır”

Kadının gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla değil toplum içerisindeki başarısıyla fedakar duruşuyla yeni nesillerin yetişmesinde olmazsa olmazların adıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz  Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa Kadın Kolları Başkanı Arzu Gürol: “Öncelikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bu gün Dünyanın Kadınlar günü olarak kutladığı bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak andığımız 8 Mart’ın tarihi kökenine de atıf yaparak 1857 yılında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan emekçi kadınlarımızın manevi şahıslarını selamlıyoruz. Bu grev sırasında o fabrikada çıkan yangın sebebiyle can veren 129 kadın işçimizi hüzünle ve saygıyla anıyoruz. Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan kurucu genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart tarihinde Latife Hanımı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için TBMM’ne getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlıyoruz. Bu gibi birçok adımı atan ulu önderimiz Atatürk’ü şükran ve minnetle anıyoruz. Kadının gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla değil toplum içerisindeki başarısıyla fedakar duruşuyla yeni nesillerin yetişmesinde olmazsa olmazların adıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi ve toplumun bu gelişimi benimsemesidir. Kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşamamıştır. Bu program dahilinde değinmek istediğim bir husus daha var. Bir an önce TBMM’nde Özgecan yasasının çıkmasını istiyoruz. Bizim eşit, özgür, mutlu, barış içerisinde ve kardeşçe yaşamamız hakkımızdır. Hak ettiklerimiz için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Bizleri sadece 8 Mart’ta değil her zaman hatırlamanızı isteriz”

Aldıkları plaket karşısında oldukça duygulanan emekçi kadınlar: “ Bugün bizleri unutmayarak onurlandıran Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatına çok teşekkür ediyoruz. O kadar mutlu oldum ki duygularımı ifade etmekte güçlük çekiyorum. Bizler hayatın içerisinde olan her zaman çalışan ve emek veren kadınlarız. Bizleri sadece 8 Mart’ta değil her zaman hatırlamanızı isteriz” dediler. 

Yeni Haber

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde