24 Temmuz 2024

KÜÇÜK ALARA UZANACAK YARDIM ELİ BEKLİYOR

  • PDF

Parasızlık yüzünden tedavisi yarım kalan 3 yaşında ki Alara’ya komşularından başka kimse destek olmadı, her kapı yüzlerine kapandı.

Altınordu ilçesinde yaşayan ve 5 ay önce lösemi teşhisi konulan 3 yaşında ki minik kız Alara Tuba Yıldırım’ın ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Kızlarını tedavi ettirebilmek için her şeyini ortaya koyan ancak tedavinin sonu gelmeyince elinde avucunda bir şey kalmayan aileye komşularından başka sahip çıkan olmadı. Kızlarının tedavi masrafları nedeniyle 4 aydır kira borcunu ödeyemediklerini belirten anne Güllü Yıldırım, komşularından başka kimseden bir destek bulamadıklarını ve başvurdukları her kapının yüzlerine kapandığını söyledi.

Ekmek ustası olan ancak ayağında ki sakatlık nedeniyle işsiz kalan baba Şükrü Yıldırım ise çalışamadığından ailesine bakamıyor. Komşularının yardımı ile ayakta kalmaya çalışan Yıldırım ailesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etti. Fakat oradan da bir ses çıkmadı.

Tedavisi yarım kaldı

Lösemi hastası minik Alara’nın tedavisi masrafları karşılanamadığından dolayı yarım kaldı. Altınordu’da yaşayan Yıldırım ailesinin küçük kızlarının tedavisine devam edilebilmesi için ailesi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Çaresiz durumda kaldıklarını dile getiren anne Güllü Yıldırım, kızlarını tedavi ettirebilmek için yardıma muhtaç olduklarını söyledi. Anne Güllü Yıldırım, “kızımın vücudunda morarmalar var. Bunlar hastalığının derecesini gösteriyor. O morarmalar ortaya çıktığı zaman hastalığı tekrar nüksetmiş oluyor. Bu sefer hastalık tekrar başa dönüyor. Yani bir türlü sonu gelmedi. Sürekli Samsun’a götürmek zorunda kalıyoruz. Tedavisi 6 ay ile 2 yıl arasında sürüyor. Ama tabi iyi olup olmayacağı hastalığının gidişatına bağlı. İyi yemek, vitamin almak zorunda. Eşim çalışmıyor. Şuanda herhangi bir işi yok. Kirada oturuyoruz. 4 aylık kira borcumuz var. Çocuğum rahatsız fakat hiçbir şeyini karşılayamıyorum. C vitamini almak zorunda, et, tavuk, balık yemek zorunda. Kızımın sağlıklı beslenmesi lazım ama benim gücüm buna yetmiyor. Kızım beş aydır bu durumda. Beş ay önce odasında kolunu ranzasına vurdu. Bir buçuk gün sonra Tuğba’nın vücudunda benekli morluklar şeklinde döküntüler oluşmaya başladı. Kızımı burada çocuk doktoruna götürdüm. Önce genel fiziki muayenesi yapıldı. Şüphe üzerine doktor kan tahlillerini istedi. Aynı tahlilleri üç defa tekrarladılar. Üçüncü tahlilde ise doktor bana acilen kızımı Samsun’a götürmemi söyledi. Bende kızımı alıp Samsun’a götürdüm. Ama Samsun’a gide gele ne halimiz ne de maddi imkânımız kalmadı. Kızım beş aydır tedavi görüyor. Ancak şuanda maddi olarak tamamen tükendiğimiz için yavrumun tedavisi yarım kaldı. Bu sessiz çığlımıza inşallah birileri kulak verir” dedi.

Alara'ya yardım eli uzatmak isteyenler için hesap numarası şöyle: Ziraat Bankası iban numarası TR110001000217748207495001

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde