24 Temmuz 2024

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY TİYATRO VE ŞİİRLERLE ANILDI

  • PDF



Fatsa’da, "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü" dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından bir anma programı düzenlendi. 
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleşen programa Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, Garnizon Komutanı P. Binbaşı Salih Gödek, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Fatsa İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Halit Gülten, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra programın açılışında bir konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Fatih Kömür, “Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ülkesi için bir dava adamı, yangınlar içindeki milleti içinde yüreği yanan bir adamdır. Milli mücadelede bazen Şair bazen hatip bazen de siyasetçidir. Yeni kurulan Türk Devletinin milli marşı olmaması nedeniyle ülke genelinde yapılan para ödüllü yarışmaya katılmadı ise de dönemin Maarif Bakanı'nın ısrarı üzerine Türk ordusuna hitaben yazdığı ve gönlümüzde taht kuran o muhteşem dizeleri kaleme almıştır. Bu ölümsüz dizeler tam 95 yıl önce 12 Mart 1921 cumartesi günü Yeni Türk Devleti'nin milli marş olarak kabul edilmiştir. Bu dünyada dikili bir ağacı yoktur Akif'in. İstiklal Marşı için kendisine zorla takdim edilen 500 lirayı da aslında çok ihtiyacı olmasına rağmen hayır kurumuna bağışladı. İstiklal Marşı'nı Türk milletine armağan ettiği için kitaplarında ona yer vermeyen şair ölüm döşeğindeyken bile aklı  milletinde olan Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyecek kadar üstün karakterli bir şahsiyettir. Ruhu Şad Mekanı cennet olsun üstadın.” dedi.
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı kapsamında Mehmet Akif Ersoy’u Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan  müzikal gösteri ve tiyatro beğeniyle izlendi.  Tiyatro sonrası İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu resim şiir kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi ve ardından program sona erdi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde