24 Temmuz 2024

“ÜSLUP BİR İNSANIN KİMLİK VE KARAKTERİNİ ORTAYA ÇIKARIR”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında “Kurumlarda Etkin Ekip ve Takım Çalışması Teknikleri” konulu konferans düzenlendi.

 

İletişim ve Davranış Biçimleri Uzmanı Oğuz Gülay tarafından Çamaş, Çatalpınar, Kumru, Korgan ve Altınordu ilçelerinde verilen konferanslara kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yöneticiler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

 

MOTİVASYON VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIR

 

Konferanslarda teorik olarak anlatılan konuların yanında küçük senaryolarla birlikte uygulamalı olarak bazı pratik yöntemler hakkında bilgiler de verildi. Konferans süresince diksiyon, doğru ve güzel konuşma teknikleri, yönetici asistanı, zaman yönetimi ve stresle baş edebilme, telefonda iletişim ve doğru görüşme teknikleri, kurumlarda etkin ekip ve takım çalışması teknikleri, beden dili kullanımı, hitabet ve ikna etme yöntemleri, iletişim teknikleri ve davranış biçimlerinin kurum verimliliğine yansıtılması, kamusal yaşamda protokol ve sosyal davranış kuralları, motivasyon ve pozitif performansın kurum verimliliğine katkıları, aile içi iletişim, kurum çalışanlarında ilk izlenimi ve etkili iletişimin önemi başlıkları işlendi.

 

Konuşmasında bir insan için güzel konuşmanın yanında beden dilinin çok önemli olduğunu vurgulayan Oğuz Gülay, “Üslup bir insanın kimlik ve karakterini ortaya çıkarır. Çalışanlar işine saygı duymalı ve işine uygun kılık kıyafet seçmelidir. İtici tavırlardan uzak durarak, çok yoğun işimiz olsa dahi karşımızdaki muhatabımıza mimiklerimizle kendisiyle ilgilendiğimizi hissettirmeliyiz. Başarıda küçük gibi görünen bu ayrıntılar çok önemlidir“ dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde