24 Temmuz 2024

“TERÖR HER YERDEN TEMİZLENECEK”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Ordulu derneklerle buluşmaya devam ediyor. 6.sı gerçekleştirilen “Hemşehri Dernekleri Buluşması”nda bu kez Pendik, Kartal, Tuzla ve Maltepe ilçelerinde bulunan dernekler bir araya geldi.

“TERÖR AVRUPA’DAN YÖNLENDİRİLİYOR”

Başkan Enver Yılmaz’ın gündeme ilişkin konular hakkında yaptığı konuşma ile başlayan toplantıya yoğun katılımın olması ise dikkatlerden kaçmadı. Yaşanan terör olaylarının tam göbeğinde Avrupa’nın yer aldığına dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Fotoğrafın büyüğüne bakıldığında Avrupa parlamentosunda Başbakanımız mültecilerle ilgili bir görüşme yapıyor. İş tam anlaşma aşamasına geliyor, parlamentonun tam önünde PKK terör örgütü stant kuruyor. Bu örgüte destek veren kim? Avrupa’nın tam kendisi” diye konuştu.

Kanlı terörü bir kez daha lanetleyen Başkan Yılmaz; “Karadeniz’in yükselen sesi olarak söylüyoruz;  teröre asla geçit verilmeyecektir. Bir taraftan eylem yaptırıyorlar, diğer taraftan acısını, taziyesini de bizim ülkemize bildirmek suretiyle akılları sıra bize şirin ve sempatik gözükmek istiyorlar. Ama bu ülkenin insanı geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu türlü oyunlarla baş etmesini hep bildi. Başta doğu, güneydoğu olmak üzere terörle mücadelede Cizre nasıl temizlenmişse, Sur’da operasyonlar yapılmışsa,  şimdi Yüksekova ve Hakkari’de kısacası her yerde mücadele devam edecektir. Evde ve mekanda, dağda ve taşta terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecek. Karadeniz’den yükselen bir ses olarak, sonuna kadar kararlılıkla devam edeceğimizi, her daim bu anlamda hükümetimizin ve devletimizin yanında olacağımızı da gür bir sesle söylüyorum” şeklinde konuştu.

“ORDULULAR ARTIK GENEL SİYASETTE DE ETKİLİ”

Orduluların artık genel siyasette de etkin rol aldığına dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz; “ Ordulular artık sandığın olduğu her yerde daha güçlü. Hemşehri derneklerinin buluşma amacı Ordu adına ortak akıl ortaya koymaktır. Bu bizim İstanbul’da 6. toplantımız. Biz sizinle beraberiz ve bu beraberliği de kurumsal kimliğini oluşturan ve Türkiye’de model gösterilen Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak gösteriyoruz. İstanbul’da tüm hemşehrilerimizi bir araya getirmek suretiyle aidiyet duygusu ile birlik ve beraberliğimizi burada sunalım dedik. Bu çerçevede de sizi buraya şükranlarımızı, minnetlerimizi perçinlemek amacıyla davet ettik” ifadelerini kullandı.

“ORDU 2017 YILINDA MODEL İL OLACAK”

Programda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve hayata geçirmeyi planladığı yatırımlar, slayt gösterisi eşliğinde toplantıda masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kurulan büyükşehirler içerisinde en başarılı belediyelerden birisi olduğunun altını çizen Başkan Yılmaz, Ordu ilinin 2017 yılında Türkiye’de model bir il olacağını söyledi.

Hükümetin 14 yıllık süre içinde Türkiye’de en fazla nakit para gönderdiği iller arasında Ordu’nun 2. ya da 3. il olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Hava limanı, yolu, hastaneleri birçok yatırım var. Fatsa Devlet Hastanesi’ni de açtık. O fotoğrafı İstanbul’un herhangi bir köşesine koyun. Bu nedir diye sorduğunuz kişilerin  %99 ‘u 5 yıldızlı otel der. Ünye’de 300 yataklı, Fatsa’da 300 yataklı yaptık. Altınordu ilçesinde 450 yataklı hastanenin yanı sıra 600 yataklı şehir hastanesi yapılıyor. Dolayısıyla hükümetimizin sağlıktaki yapacağı yatırımlar sonuna kadar hayata geçirilmiş oldu” dedi.

 

“GURBETTE YAŞAYANLAR NÜFUSUNU ORDU’YA GETİRSİN”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Ordu’nun hak ettiği yatırımları alabilmesi için gurbette yaşayanlara yaptığı çağrıda; “Ben yol, su, kanalizasyon ve hizmet istiyorum diyen hemşehrimize ben de diyorum ki, kardeşim senin kaydın nerde? Efendim ben İstanbul’ da Maltepe’de oturuyorum ama yolum yok. Önce Ordu’ya gel, bize de faydan olsun. Parayı buraya veriyorsun, hizmeti bizden istiyorsun. Devlet size burası için para veriyor. İşin esprisi bir tarafa, ne kadar çok Ordu’ya gelirseniz, Ordu’daki tüm belediyeler bu işten sonuna kadar memnun olur” diye konuştu.

Programa katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ise konuşmasında Ordulu olmaktan gurur duyduğunu ve özellikle tüm organizasyonlarda Orduluların bir araya gelmelerinin kendileri için çok sevindirici olduğunu belirtti. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde