24 Temmuz 2024

“DAHA GÜVENLİ AİLE ORTAMLARI OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ”

  • PDF

Fatsa Halk Eğitim Merkezinde verilen Aile ve Evlilik Okulu programına ilgi her geçen gün artıyor.

Yeni evlenecek çiftlere verilen bir takım kurslar neticesinde daha sağlıklı ve güvenli aileler oluşturmayı amaç edindiklerini vurgulayan Fatsa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Barış Semih Yazıcı; bu projeye büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

Projenin başladığı günden bu yana her geçen gün çiftlerden daha fazla geri dönüş aldıklarını belirten Müdür Yazıcı: “Şuanda sekiz çiftimiz bu program dâhilinde kurs alıyor. Aynı zamanda yeni başvuruları da alıyoruz. Program kapsamında tanıtımlarımız ve duyurularımız devam ediyor. Şu an sekiz olan kursiyer sayımızı yılsonu itibariyle elli çift civarına yükseltmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Müdür Yazıcı açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Evliliğe ilk adım atacak olan yâda yeni evli olan çiftlerde bir takım çatışmalar meydana geliyor. İki farklı düşünce bir araya geliyor ve bunun sonucunda bir takım anlaşmazlıklar oluşabiliyor. Bu süreci daha sağlıklı atlatabilmeleri adına bir nevi danışmanlık görevi görüyoruz. Günümüzde gittikçe artan boşanmaların önüne geçmek için daha sağlıklı ve daha güvenli aile ortamları oluşturma amacındayız. Aileler sadece buradaki eğitimlerle sınırlı kalmayacak. Eğer kendi içerisinde yaşadıkları sorunlar bizim alanımız dışına çıkarsa biz bu ailelere uzman desteği de sağlayacağız. Örneğin aile ekonomik yönden sıkıntı çekiyorsa ekonomi uzmanını aile ile buluşturma fırsatımız olacak. Başka bir örnekte ise bir psikoloğu aile ile buluşturma imkânı sunabiliriz. Aynı zamanda yoğun iş temposu ile aileler birbirlerine çok fazla zaman ayıramaz duruma geldi. Bu noktada bizler ailelerin birbirleriyle daha fazla zaman geçirebilmesi için çeşitli zeminler ve kurslar oluşturacağız” dedi.

Yen Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde