24 Temmuz 2024

Ödüllü Aşçılardan Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret‏

  • PDF

14. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali kapsamında yapılan "Mutfak Günleri" yarışmasında dereceye giren Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

 

11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılan 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında farklı kategorilerde gümüş ve bronz madalya kazanan Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

 

Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması'nda 'İsabella' isimli tatlıları ile 2. olan Hakan Yalçın, Deniz Mahir Macit, Muratcan Kolçak ile 'Fesleğen Soslu Keçi Boynuzlu Makarna' ile "Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması" kategorisinde 3. lük ödülü alan Erkan Gül'ün yanı sıra ziyarete, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Okul Müdürü İsa Ünal, öğretmenler Ayşegül Aydoğan ve Orhan Aydoğan katıldı.

 

Dereceye giren öğrencilerin sadece Ordu'yu değil, ülkemizi en güzel şekilde temsil ettiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk Mutfağını, dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmada etkin bir rol oynuyor. Ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası gastronomi yarışmasında dereceye giren yarının ünlü aşçıları olacak öğrencilerimizi kutluyor, emeği geçen öğretmenlerimizi de tebrik ediyorum" dedi.

 

30 ülkeden 400'ü yabancı olmak üzere 2.000 öğrenci aşçının katıldığı yarışmada gümüş ve bronz madalya ile döndükleri için mutlu olduklarını ifade eden Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsa Ünal ise, "Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması kategorisinde Karadeniz Bölgesi'nden katılan ve derece ile dönen tek okul biz olduk. Ordu ve Karadeniz mutfağını en iyi şekilde temsil edip, tanıttığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

 

Ziyaretin sonunda dereceye giren öğrenciler Vali İrfan Balkanlıoğlu'na kalp şeklinde yaptıkları "İsabella" isimli tatlı ikram etti. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde