14 Mayıs 2024

“Serbest Muhasebecilik Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleği ve Güncel Sorunları” konulu konferans yapıldı.

  • PDF

IMG 2967-10-4-2013Konferansa Ordu Üniversitesi Ünye İİBF Dekanı Prof.Dr. Güven Murat, Dekan yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Nedim Dikmen, konuşmacı olarak Oda Başkanı SMMM Ertuğrul Yüksel ve Oda Sekreteri SMMM Bahadır Baş , Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.  

ERTUĞRUL YÜKSEL” Muhasebe, çok sayıda yumurtaları kırmadan bir sepette tutma işidir.”

Konferansta, Ordu SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel şu hususlara değindi.Muhasebe; Ekonominin para ile ifade edilen değerlerini Ölçme-Tartma, Kayıt altına alma, Raporları Bilgi kullanıcılarına aktarma işine genel olarak Muhasebe, Bu işi profesyonel olarak yapanlarada Muhasebeci denir.

Ticari hayatın içinde, iğneden ipliğe her şeyden haberi olan, ticari hayatın kalbinde MUHASEBECİ vardır.

Vergi idaresi ile mükellef arasında köprü görevi gören adeta barajdan ovaya su götüren kanallar gibidir muhasebeci.

Onun için muhasebe onur mesleğidir. Ölçü ve denge mesleğidir.

Ayrıca MUHASEBE kalkınmanın dinamosu, Toplumsal kalkınmanın, adaletin tecellisi, gibi çok önemli görevleri de vardır.

İyi bir muhasebe sisteminin olduğu yerde, siyasi kirlenme, Banka hortumlama, karanlık işler, mafya ilişkileri olmaz. İş adamı güvence altındadır.

Pek çok başarılı iş adamının başlangıç noktası muhasebedir. Muhasebe dengeli olmak, vizyonu geniş olmak, çabuk kavrama yeteneği gelişmesini sağlar. Çok sayıda yumurtaları kırmadan bir sepette tutma işidir muhasebe. Çözüm üretmek, gibi yetenekleri geliştirir muhasebe.” Dedi.

 

BAHADIR BAŞ:” Muhasebe mesleği gelecekte Uluslararası Muhasebe Standartları, Uluslararası Denetim standartları ve Uluslararası raporlama standartlarıyla beraber geleceğin en önemli en etkin mesleklerinden biri olacak.”

Konferansta konuşan Oda Sekreteri Bahadır Baş ise şu hususlara değindi. “Nereye gideceğini bilmeyen için gittiğin yerin bir önemi yoktur. Oysa bu gün bu salonda bulunan, Ünye İİBF de okuyan öğrenciler için gidilecek yerlerden biriside muhasebecilik, mali müşavirlik mesleğidir. Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir olmanın ön kuşulu 2007 yılından bu yana 4 yıllık bir fakülte mezunu olma şartıdır.

Sizler bu anlamda geleceğin muhasebecileri, mali müşavirleri ve yeminli mali müşavirlerisiniz. Bu gün bu toplantının organize edilmesi sizler için çok büyük bir farkındalık çalışmasıdır. Bu gün Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği ile ilgili temel bilgileri ve onların yaptıkları işlerin neler olduğunu sizlere anlatacağım.

Muhasebe ders başarısı, derse ilişkin algılar ile yakından ilgilidir. Muhasebeye ilişkin algılama, dersteki başarı için büyük öneme sahiptir. Muhasebe dersleri pek çok amaca hizmet edebilir. Bunlar içerisinde en önemlisi işletmeci ve muhasebecilere hayatlarında yararlanabilecekleri bilgiyi sunmaktır. Ayrıca muhasebe dersleri, muhasebe mesleğini tanıtmaya ve sevdirmeye yönelik bir araç olarak ta kullanılır.

Muhasebenin temel düzeyde mantığını anlamayan bir öğrencinin bu derste başarılı olmasının zor olduğunu söyleyebiliriz.

Temel Düzey Nedir? Dediğimiz de dört başlık altında bunu sıralayabiliriz.

1) Mesleğin tanınması

2) Muhasebede başarılı olmak için bir kariyer sahibi olmak için gerekli eğilim ve yeteneklerin neler olduğu

3) Muhasebe kariyer fırsatları

4) Borç alacak algılama kavramını öğrenmeden çok ezberleme

Bu algılama yeterli düzeyde değil ise öğrenci genelde başarısız olur. Bu gün burada ki toplantı tamda bu algılama düzeyini yükseltmeye yönelik çok önemli bir çalışmadır. Bunu düşünen ve organize edenlere sizler adına teşekkür ediyorum.

Gelecekte muhasebe mesleğini yapabilecek “ geleceğin muhasebecileri “ olarak muhasebe eğitimi alarak bu günün öğrencileri sizleri görüyoruz.

Geleceğin muhasebecileri sizler, bilgiyi üretme yeteneğinin yanında bilgiyi yönetme ve analiz etme yeteneklerine sahip olmak zorundasınız. Bunun içinde sizler bu anlamda hocalarınızın size verdiği ve henüz farkında olmadığınız stratejik düşünme yeteneğine okulu bitirip, lisans eğitimini tamamlayıp, staja başlama sınavını geçip meslek mensubu olduğunuzda profosyenel muhasebeci olarak karşınıza çıkan pek çok olayı çözdüğünüzde bu günkü hocalarınıza dua edecek Allah razı olsun diyeceksiniz.

Dört yıllık fakülte süreci, 3 yıl staj iki yıl sınav dersek Mali Müşavir olmak için dokuz yıllık bir eğitimi tamamlamanız gerekiyor. Bu anlamda Mali Müşavirlik mesleği gerçekten çok fedakarlık isteyen bir meslek. Ayrıca muhasebe mesleği gelecekte Uluslararası Muhasebe Standartları, Uluslararası Denetim standartları ve Uluslararası raporlama standartlarıyla beraber geleceğin en önemli en etkin mesleklerinden biri olacak. Geleceğin muhasebecileri olarak sizlerin şimdiden bu sürece hazırlanmanız çok önemli.” Dedi

Oda Sekreteri Bahadır Baş konuşmasının son bölümünde “Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin geleceği ve gelişimi hakkında çeşitli bilgiler sundu.

Konferansın ardından Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel’e,  Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Genel Sekreteri Bahadır Baş’a Teşekkür Belgesini Fakülte Dekanı Prof. Dr. Güven Murat taktim etti.IMG 292310-4-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde