24 Temmuz 2024

“MİNİKLERE AĞAÇ SEVGİSİNİ AŞILIYORUZ”

  • PDF

Yaklaşık bir aydır vekâleten Fatsa Orman İşletme Şefi görevini sürdüren Sevil Şen, çocuklara ağaç ve orman sevgisini aşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Orman yangınları, kaçak ağaç kesimi, mesire alanlarının işgali ve fidan dikimi kapsamında çok sayıda çalışma yürüttüklerini ifade eden Sevil Şen, “Ağaç yaş iken eğilir diyerek çocuklara ağaç sevgisini aşılıyoruz” dedi.

Dünya Ormancılık Günü kapsamında birçok etkinliğimiz oldu diyen Sevil Şen; “ Ağacı korumayı, ormanı sevmeyi öğretmek istiyoruz. Sadece belirli günlerde değil akabinde de çalışmalarımız devam edecektir. Ormanlarımız, ağaçlarımız hepimizin geleceği. Bunları korumak en az bizim kadar bireylerinde görevi olmalıdır. Bu konuda her bireyden hassasiyet bekliyoruz. Bazı şeyler çekirdekten yetişir algısıyla da çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılıyoruz. Çocuklara fidan dikimini öğretiyoruz. Yaptığımız bu çalışmaların bizlere güzel geri dönüşleri oldu. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Karadeniz Bölgesi yeşili bol bir bölge fakat büyük bölümü fındık yeşilinden oluşuyor. Biz bu bağlamda orman örtüsünün ve orman dokusunun artması için çalışmalar yapıyoruz. Devlet tarafından mesire alanı olarak adlandırılan ağaç kesiminin yasak olduğu alanlardan kaçak kesim yapılmaması için savcılığa bağlı çalışıyoruz. Bu her daim yürüttüğümüz görevlerden bir tanesini kapsıyor. Orman yangınlarıyla ilgili mücadelemiz devam ediyor. Orman yangınlarının büyük bir bölümü ise insan eliyle çıkıyor. Orman yangınlarında vatandaşların 177 Alo Yangın hattından bizlere bildirmeleri istiyoruz” dedi.

YENİ HABER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde