24 Temmuz 2024

Ordu’nun Ekonomisi, ATV “Ekopazar” Programında Ekranlara Yansıyacak

  • PDF

 

ATV Avrupa TV'de yayınlanan "Ekopazar" programı ekonomi üzerine söyleşi yapmak üzere Ordu'ya geldi.


Her hafta farklı konu ve konuklarıyla iş dünyasının nabzını tutacak yurtdışı ve yurtiçi yatırım haberleri, başarı öyküleri, özel röportajları ekranlara taşıyan Ekopazar ekibi, çekimlerini yapmak üzere Ordu'ya geldi.

 

Programın hazırlayıcısı Zeki Onbaşlı'nın sorularını yanıtlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu; "Karadeniz’de güzellik namına ne varsa, hepsi Ordu'da olmasına rağmen insanların turizm amaçlı Ordu'ya pek gelmediğini tespit ettik. Bunun üzerine tanıtım atağına geçtik ve projeler geliştirdik. Ordu'yu anlatan belgeseller hazırladık. Özellikle ulusal yayın yapan birçok televizyon kanallarını memleketimizde ağırladık. Bununla da yetinmedik, Arap ülkelerinden gelen 70 gazeteciyi Ordu'da 5 gün misafir ettik. Bu çalışmalar meyvesini verdi ve turist sayımız bir önceki yıla oranla yüzde 42 arttı. 300 binlerden 482 bin seviyelerine ulaştı. Biz, Ordu'yu tanıtmaya devam edeceğiz. Bu rakamları yeterli görmüyoruz, hedefimiz kısa vadede 1 milyon turist" diye konuştu.

 

"Fındık ve Bal’da Türkiye 1. siyiz"

 

Ordu'nun fındığın yanı sıra arıcılık ve bal konusunda da Türkiye’de 1 numara olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Ordulu arıcı kardeşlerimize Türkiye'nin her yerinde rastlayabilirsiniz. Arıcılarımız yılda 15 bin ton civarında bal üretimi yapıyor. Arıcılık konusunda bal analizi ve paketleme tesisi yapmak üzere 10 milyon Euro hibe alındı. Bu tesis hizmete girdiğinde, dürüst üreticileri ile sahte bal üreticileri birbirinden ayrılacak. Bu tesis sadece Ordu arıcılığına değil, bölge ve Türkiye arıcılığına da çok büyük faydalar sağlayacak" diye ifade etti.

 

"Sağlık Turizminde Bölgemizi Kalkındırmak İstiyoruz"

 

Sağlık turizminde de iddialı bir duruma gelme aşamasında olduklarını belirten Vali Balkanlıoğlu,  "Biz, turizm çalışmalarımız içerisinde sağlık turizmini de unutmuyoruz. Yeni açılan Ünye ve Fatsa gibi modern hastanelerimizi ve özel hastanelerimizi devreye alarak, sağlık turizmi konusunda da bölgemizi kalkındırmak istiyoruz. Bu yönde de tanıtım çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

 

"Doğa Sporlarının Merkezi; Ordu"

 

Ordu'da her çeşit sporu yapmanın mümkün olduğunu açıklayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Yamaç paraşütü, offroad yarışları, muhteşem manzaralar eşliğinde doğa yürüyüşü, kayak yapmak, tırmanma gibi sporun her türlü çeşidini Ordu'da yapabilirsiniz" dedi.

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu'yu turizm açısından gerekli alt yapı ve donanıma sahip milyonlarca turistin ziyaret ettiği bir şehir, halkının da iş bulduğu, aş bulduğu bir il olarak bırakabilirsek, en büyük kazanımımız  bu olacaktır" açıklamasında bulundu.

 

Genel Yayın Yönetmenliğini Şeref Özata’nın yaptığı Ekopazar’ın, Genel yönetmen Kamuran Abacıoğlu, Program danışmanı ise Bilal Koçak ve deneyimli bir ekip tarafından hazırlanıyor. Burcu Keçecioğlu’nun sunumu ile her Pazar ATV Avrupa ekranlarında yayınlanan Ekopazar'ın, Zeki Onbaşlı tarafından hazırlanan Ordu programı, Nisan ayı içerisinde seyircisi ile buluşacak. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde