24 Temmuz 2024

“ZAFERİN 101. YILINDA ÇANAKKALE 1915” FOTOĞRAF SERGİSİ YARIN AÇILIYOR

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü nedeniyle aziz şehitlerimiz anısına ithaf ettiği “Zaferin 101. Yılında Çanakkale 1915” adlı fotoğraf sergisi, 1 Nisan 2016 Cuma günü saat 17:00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılıyor.

28 Nisan 2016 tarihine kadar açık kalacak olan sergide aziz şehitlerimiz yâd edilecek ve Çanakkale ruhu bir kez daha idrak edilecek.

Başkan Enver Yılmaz sergiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Tarih sahnesinde hüküm süren, tarihi yaşamak yerine yazmış olan aziz milletimiz tarih sahnesinin kadim başrollerinden olmuştur. Çağ açıp kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunları, tüm imkanlarıyla saldıran yedi düvele karşı amansız bir direniş sergileyip “Çanakkale Geçilmez” demişlerdir. İman varsa imkan da vardır sözünün hayat bulduğu yer Çanakkale, bir milletin yeniden dirilişinin adıdır. Alnı açık, gönlü açık yiğitlerimizin korkusuzca mücadele verdiği, hoşgörü ve kardeşlik ruhu Çanakkale, insanlık dersinin verildiği yerdir. Birliğimizi ve dirliğimizi pekiştiren muazzam bir azmin timsali Çanakkale Destanı’nı yaşatmak ve aziz şehitlerimizi anmak bizlerin boynunun borcudur.

Çanakkale savaşlarının yaşandığı o çetin günlerden günümüze dek ulaşabilmiş birçok materyali bugünün nesli ile buluşturmak tarih şuuru açısından çok önemlidir. Atalarımızın yaşadığı zor şartlar bize vatan sevgisi ve millet olma bilinci vermektedir. Havada çarpışan mermilerden sağlık setlerine, kartpostallardan tabancalara, apoletlerden üniformalara uzanan geniş bir ürün repertuarıyla hazırlanan sergimizi Çanakkale ruhunu yaşamak isteyen siz değerli tarihseverlerle nisan ayı boyunca Ordu Büyükşehir Sanat Galerimizde buluşturacağız.

Bu vesile ile mukaddes davamızın kutsal evlatlarının gözlerini kırpmadan ihlasla verdikleri mücadeleyi “Zaferin 101. Yılında Çanakkale 1915” adlı sergimizle yâd edecek ve Çanakkale ruhunu bir kez daha idrak edeceğiz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde