24 Temmuz 2024

ORGANİZE SANAYİ’MİZİN BÜYÜMESİ İÇİN BEKLENEN MÜJDE GELDİ

  • PDF



FATSA BELEDİYE BAŞKANIMIZ HÜSEYİN ANLAYAN:
“MTA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE DEVLET HAVA MEYDANLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYGUNDUR KARARI ÇIKTI”

“BU SÜREÇTE BİR TAKIMDA BERABER HAREKET ETTİĞİMİZ SAYIN BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ NUMAN KURTULMUŞ BEY BAŞTA OLMAK ÜZERE MİLLETVEKİLLERİMİZE, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA, SAYIN VALİMİZE VE TİCARET ODASI BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“UYGUN GÖRÜŞLERİNİN ALINMASI NOKTASINDA İLGİLİ GENEL MÜDÜRLÜKLERİ İLE BİREBİR GÖRÜŞMELER YAPTIK”
“ŞİMDİ İSTİMLAK KARARLARI VE İSTİMLAK YAPIMLARI AŞAMASINA GELİYORUZ”


Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesi ile dün gelen çok önemli bir gelişme hakkında bir açıklama yaptı.
  Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesi ile ilgili son olarak MTA Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nden uygundur kararı çıktığını ifade eden Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Artık bundan sonra ikinci aşamaya geçiyoruz şuanda Sanayi Bakanlığı'nın bin dönümlük alanda istimlak planı hazırlığı kararının çıkmasının tarafımıza tebliğini bekliyoruz. Bu süreçte bir takımda beraber hareket ettiğimiz Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey başta olmak üzere Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Sayın Valimize ve Ticaret Odası Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“UYGUN GÖRÜŞ ALMAK İÇİN BİREBİR TAKİPLER YAPARAK”
Açıklamasına Fatsa Organize Sanayi’nin büyüme kararı ile alakalı önemli bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum diyerek başlayan Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Daha önce Fatsa Organize Sanayi’nin bin dönüm daha büyüme kararını aldığımızı kamuoyu ile paylaşmıştık, bu süreci aşama aşama takip ettiğimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Bunun birinci aşaması Sanayi Bakanlığı'ndan ön izin alınarak ilgili bütün kurumlardan buraya organize sanayinin büyümesi noktasında uygun görüş alınmasıydı. Yaklaşık bir buçuk yıldır da tüm ilgili genel müdürlüklerden uygun görüş almak için birebir takipler yaparak bu görüşleri almaya başlamış ve devam etmiştik. En son yoğun olarak DSİ den uygun görüş almak için Büyükşehir Belediyemiz ile yapmış olduğunuz çalışmayı kamuoyu ile paylaşmıştık ve bu çerçevede de Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteğiyle de OSKİ Genel Müdürlüğü ile kuyular noktasında anlaşarak DSİ ile birlikte uygun görüş almıştık. Geriye MTA’dan ve Devlet Hava meydanlarından uygun görüş kalmıştı. Geçen hafta yapmış olduğumuz Ankara ziyaretinde Milletvekilimiz Ergün Taşçı Bey ile birlikte MTA Genel Müdürlüğü'nün Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'ne birebir ziyaret ederek oradaki uygun görüşlerinin de bir an önce çıkabilmesi için ziyaretler yapmıştık çünkü takip etmeyince ne yazık ki yazışmalar masada biraz bekliyor. Böyle bir süreç yaşıyoruz işi hızlandırmak ve takip etmek adına geçen haftaki Ankara ziyaretimizde de bu uygun görüşlerinin alınması noktasında ilgili genel müdürlükleri ile birebir görüşmeler yapmıştık.” dedi.
 
“EN ÖNEMLİ BİRİNCİ AŞAMA TAMAMLANMIŞ OLDU”
 Dün aldıkları haber ile artık son uygun görüşün de alınmış bulunduğunu ifade eden Başkanımız Anlayan, “MTA’dan uygun görüş geldi Sanayi Bakanlığı'na iletildi. Bugün itibariyle en son görüş olarak da Devlet Hava Meydanlarından uygun görüş alınarak Sanayi Bakanlığı'na iletildi artık Organize Sanayi’nin büyümesindeki en önemli birinci aşama tamamlanmış oldu. Ben Fatsa'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Zorlu bir süreç de artık birinci aşamanın sonuna gelmiş bulunuyoruz yani yolu yarıladık. Vatandaşlarımız bunu artık her şey bitti yarın kazma vurulacak anlamında zannetmesin çünkü buranın hazırlanması ciddi bir süreç gerektiriyor. Bu iki aşamalı bir süreç şuanda birinci aşamayı nihayetlendirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra yine önümüzde ciddi bir süreç var ama bu aşamaya kadar da işi takip eden destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey başta olmak üzere Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza Sayın Valimize  ve Ticaret Odası Başkanımıza teşekkür ediyorum, hep beraber bir takım oyunu neticesinde bunlar elde ediliyor. Yoksa bu kimsenin bire bir şahsi gayretinde olan bir şey değildir. İyi bir takım oyunu oynadığımıza inanıyorum. Bu vesile ile herkesin takibi ile birinci aşamayı tamamladık özellikle Sanayi Bakanlığımızda hemşerimiz Müsteşar Yardımcımız Yunus Karaosmanoğlu’nun takip ve destekleri oldu o’na da çok teşekkür ediyoruz inşallah bundan sonra ikinci etaba başlamış olacağız. İkinci etabın başlama aşamasında yine Sanayi Bakanlığı'nın bin dönümlük alanda istimlak planı hazırlığı kararı çıkarak bize tebliğ edilecek şu anda o kararı bekliyoruz. İnşallah o da bir an önce bize iletilerek ikinci aşamaya geçmiş olacağız.” diye konuştu.

ŞİMDİ İSTİMLAK KARARLARI VE İSTİMLAK YAPIMLARI AŞAMASINA GELİYORUZ”
İşin en önemli adımı şimdi ikinci aşamasında istimlak kararları ve istimlak yapımları aşamasına geldiklerini sözlerine ekleyen Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Tabi orasının tamamı özel mülkiyet, özel mülkiyet sahiplerine de büyük sorumluluk düşmektedir. Tabi ki kimsenin yerini ucuza almak, bedavaya almak gibi bir niyetimiz ve imkânımız yok zaten. Sonuçta bedeli karşılığında alınacak. Tabi bedeli de konuşulurken herkesin farklı fiyatlar konuşarak da nasıl olsa Devlet alacak diye de afaki uçuk rakamların konuşulması burayı çıkmaza sokabilir. Bu vesileyle vatandaşımız kendini de Fatsa’yı da mağdur etmeyecek ve Fatsa’nın önünde binlerce kişinin çalışacak istihdam alanı oluşturacak imkanı da bize sağlamaları gerekiyor. Bu vesileyle bundan sonra da istimlak aşamasında da bire bir oradaki yer sahipleriyle de istimlakı görüşeceğiz. Şimdi istimlak planı hazırlığına başlayacağız. İnşallah oda bitince kazmayı vurma aşamasına geliyoruz. Yolu yarıladık çok önemli bir aşamaydı. Fatsa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Bir defa daha emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah yeni Organize Sanayi’de bin dönüm daha büyüyerek inşallah 10 bin kişinin çalışacağı çok daha büyük yatırımların geleceği bir sanayi olacak. Bizim şuanda Organize Sanayi Bölgemiz 500 dönüm tamamı dolmuş durumda, mevsimsel olarak bazen değişiyor ama 3 bin kişileri bulan bir istihdam imkânlarımız var. Bütün fabrikalar fiilen çalışıyor. Şuanda çok büyük bir talep var, bugün hazır hale getirsek bin dönüm hemen dolacak yatırım ve talepler var. Dolayısıyla Türkiye böyle koşar adım devam ederken ekonomisi gelişirken, sanayisi gelişirken Fatsa’nın da  bundan pay alması için bütün gücümüzle yine beraber çalışmaya devam edeceğiz. Sonuçta burada bizim hemşerilerimiz kazanacak ve iş imkanları bulacak. Bizim için en önemli hizmetlerden bir tanesi de istihdam alanları oluşturmak. Yoksa bizlere her gün onlarca kişi iş için geliyor, bizim her gelene iş verme imkânımız yok. Bizim görevimiz özel teşebbüslerin sanayi yatırımıyla istihdam sağlayacak imkanları oluşturabilmek. Biz buna vesile olmaya çalışıyoruz. İnşallah bittiğinde de hayata geçtiğinde de oradaki çalışanlarda buraya emeği geçenler de Allah razı olsun derse bize de buradan bir nasip gelirse, ne mutlu diyerek biz de ondan memnun olacağız. Bir defa daha Fatsa’mıza ve Ordu’muza hayırlı olmasını diliyorum. Başta Bakanımız, Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere Sayın Valimiz, Ticaret Odamız ve Sayın Müsteşarımıza her birine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar çok büyük bir gayret sarf ettiler inşallah bundan sonrada aynı gayret ve aynı takım ruhuyla bu işi neticelendireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde