24 Temmuz 2024

ODÜ TÖMER İlk Faaliyetini Gerçekleştirdi

  • PDF

İmzaladığı Mevlana Değişim Programı ve YÖS sınavını kazanarak Ordu Üniversitesinde eğitim-öğretim görme hakkı elde eden uluslararası öğrenciler ODÜ yönetimiyle bir araya geldi.

Uluslararası alanda tercih edilen bir üniversite komunda olan Ordu Üniversitesi, uluslararası öğrencilerinin sorunlarını öğrenmek ve taleplerini değerlendirmek için öğrencilerle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan ile Ziraat Fakültesi Dekanı Tahsin Tonkas, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. İlker Aydın ve Öğretim Elemanı Vehbi Akdi katıldı.

ODÜ TÖMER, yabancı uyruklu öğrencilere yalnız olmadığını hissettirmek, Ordu Üniversitesinde okuyan bu öğrencilerin Türkçe seviyelerini görmek, Türkçe eğitimleri sırasında yaşadıkları zorlukları dinlemek amacıyla ilk faaliyetini gerçekleştirdi.

Türkçe öğrenmek isteyen ya da dil yetersizliği yaşayan öğrenciler TÖMER sayesinde dil becerilerini daha üst seviyeye çıkarabilecek. Türkiye’de öğrenim görmekten çok mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, Türkçeyi daha iyi öğrenerek meslek hayatlarını da Türkiye’de sürdürmek istediklerini belirtti.

Her türlü zorluk karşısında öğrencilerinin yanında olduğunu ve uluslararası öğrenci yönerge ve yönetmeliği kapsamında ellerinden geleni yapacağını belirten üniversite yönetimi, uluslararası öğrenciler için gerçekleştirilen bu toplantıların daha da sık yapılacağını belirttiler.

Azerbaycan, Irak, Suriye, Yemen, Filistin gibi birçok ülkeden 47 uluslararası öğrencisi olan ODÜ, TÖMER aracılığı ile her bir yabancı uyruklu öğrencisiyle bire bir görüşmelerde gerçekleştirecek. Bu sayede bireysel olarak her öğrenciye ulaşmayı hedefleyen ODÜ, uluslararası öğrencilerinin Türk öğrenciler gibi modern ve kaliteli bir eğitim hayatı geçirmesi için büyük bir adım atmış olacak.

ODÜ Basın

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde