24 Temmuz 2024

YUNUS’UN SESİ YARIŞMASI BAŞLADI

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesinin düzenleyeceği “2. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu Etkinlikleri” çerçevesinde ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla yapılacak olan “Yunus’un Sesi” konulu şiir ve kompozisyon yarışması başladı.

 

BAŞVURULAR ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE YAPILACAK

 

Yarışmaya katılacak öğrenciler, 01.04.2016 – 02.05.2016 tarihleri arasında, kendi özgün eserleriyle birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecek.

 

Başvuru süresi sonunda yarışmaya katılan eserler, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Ordu Üniversitesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek komisyon tarafından değerlendirilecek.

 

YARIŞMA ŞİİR VE KOMPOZİSYON KATEGORİLERİNDE OLACAK

 

Komisyon tarafından yapılacak değerlendirmede şiirlerde, temanın işlenişi, Türkçe dil bilgisi kuralları, konuya hâkimiyet, ses unsurlarını ve hecede bulunan bazı özellikleri şiirin içine başarı ile yerleştirme, şiirin derinliği ve etkileyiciliği; kompozisyonlarda ise başlık, anlatım düzeni, anlatım zenginliği, yazım kurallarına uygunluk ve bir bütün olarak yazılı anlatım hususlarına dikkat edilecek.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLECEK

 

Yarışma sonucunda dereceye girenler, 14 Mayıs 2016 tarihinde Altınordu Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Her iki kategoride de birincilere diz üstü bilgisayar (laptop), ikincilere tablet bilgisayar ve üçüncülere ise fotoğraf makinesi hediye edilecek.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde