24 Temmuz 2024

“MUHALEFETİN DIŞARIDA BIRAKILMASI FATSA İÇİN KAYIPTIR”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Yerel yönetimdeki iktidar partililerin, Cumhuriyet Halk Partisini muhatap almadıklarını ve görüşlerine başvurmadıklarını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam,  “Muhalefetin dışarıda bırakılması, Fatsa için bir kayıptır. Bizlerinde görüş ve fikirlerine başvurulsun” dedi.

Fatsa’nın plan ve yatırımlarının istişare edildiği toplantıya ana muhalefet partisinin davet edilmemesinden dolayı bir kırgınlık yaşadıklarını kaydeden Onur Çam, bizlerinde o masada ifade edeceği bir takım görüşleri olabilirdi vurgusunu yaptı.

Muhalefetin görevi, yapıcı eleştirileriyle, yönetimdeki kademelerin daha iyi çalışmalarını sağlamaktır diyen Çam, ilerleyen dönemlerde Fatsa için yararlı projeler hazırlayacaklarını ve iktidar partisi yerel yönetime sunacaklarının sinyallerini verdi.

Açıklamalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam; “Fatsa’da üçüncü dönemi olan belediye yönetiminin, ustalık dönemi olarak adlandırdıkları bu dönem bize göre en başarısız dönemleridir” diye konuştu.

“Görüşlerimize başvurulmuyor”

Ülke genelinin iyi yönetilmediğini iddia ettiğimiz gibi aynı şekilde Fatsa’da kötü yönetiliyor diyen Onur Çam: “Tabi ki demokratik bir seçimle iş başına gelmeleri onlara bu kuvveti veriyor. Eğer yönetim sayısal üstünlükle yapılıyor olsaydı, muhalefetin sistemde yeri olmazdı. Muhalefetin görevi, yapıcı eleştirileriyle, yönetimdeki kademelerin daha iyi çalışmalarını sağlamaktır. Gördüğümüz kadarıyla Fatsa’da muhalefetin düşüncelerine, fikirlerini ehemmiyet verilmiyor. Herhangi bir faaliyetlerinde muhalefetin de görüşlerine başvurmuyorlar. Biz yaptık, oldu tarzındaki bir yaklaşımı etik bulmuyoruz. Bu sistemde kaybeden tek taraf Fatsa olacaktır” dedi.

“Muhalefet partileri olarak davet edilmedik”

Fatsa için yararlı olacak her şeye muhalefet partisi olarak bizde katkı sağlamak isteriz diyen Onur Çam; “Bizim her zaman yakındığımız konuların başında muhatap alınmamak bulunuyor. Ordu Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen ve Fatsa için bir takım projelerin görüşüldüğü geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Ancak muhalefet partileri olarak bizler davet edilmedik. Tabi ki bizlerinde bir takım görüş ve fikirleri var. Her zaman söylediğimiz gibi bizler Fatsa için yararlı olacak, Fatsa için hayırlı her şeyin içinde ana muhalefet partisi olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Ama bizi yok sayan bir iktidara kırgınlık duyduk. Bir sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği masada bir ana muhalefet partisinin olmaması büyük bir eksikliktir. Bizim de olduğumuz bir masadan aynı görüşün çıkması Fatsa adına daha güzel bir tablo oluşturacaktır. Biz iktidarın ana muhalefeti yok saydığı gibi, iktidarı yok saymıyoruz. Biz doğru yapılanı alkışlar, eksikliği dile getiririz.” dedi.

“Caddeler düzenli bir hal aldı”

Ana caddeler de yollara yapılan araç parklarının ücretli olması ile cadde ve sokakların düzenli bir hal aldığını ifade eden Onur Çam; “Biz Fatsa için doğru yapılan her uygulamayı tebrik ederiz. Bu uygulamayı da sonuna kadar doğru buluyorum. Bu sayede sokaklarımıza bir düzen geldi.  Kaldırımları işgal etmiş araçları görmek bizleri tabi ki memnun etmiyordu. Bu uygulama ile araçların gelişigüzel park edilmesinin bir nebze önü kesilmiş oldu” dedi.

“Reklam ve tabela vergileri Fatsa Belediyesine aktarılsın”

Büyükşehir olduktan sonra Fatsa Belediyesinin gelir getiren kaynaklarının azaldığını vurgulayan Çam; “Fatsa’da tabela ve reklam vergisi adı altında Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından vergi toplanıyor. Bu vergiler bir yan gelir oluşturuyor. Keşke Büyükşehir Belediyesinin toplamış olduğu bu vergi gelirlerini Fatsa Belediyesi toplasa ve Fatsa Belediyesine bir gelir kaynağı oluşmuş olsaydı. Çünkü Büyükşehir Belediyesi olmanın maddi anlamda bize bir getirisi yok, hatta götürüsü var. Gelirlerimiz büyük ölçüde azaldı. Reklam ve tabela vergileri Fatsa Belediyesine aktarılsın ve Fatsa Belediyesine bir maddi güç olanağı sunulmuş olunsun” dedi.

“Fatsa’da estetik kurulu oluşturulmalıdır”

Fatsa her geçen gün estetik açıdan geriye giden bir ilçe haline geldi diyen Çam;  “Fatsa modernize edilen bir yapıdan ziyade geriye doğru gitmeye başladı. Özellikle şehrin arka mahalleleri olarak adlandırılan kısımların durumu oldukça kötü bir vaziyettedir. Sadece sahildeki çimenlik alanlara çiçek ekmeyle şehircilik ilkeleri yerine getirilmiş olmaz. Şehrin vitrini sadece sahil kısmına çiçek ekmekle oluşturulmaz. Fatsa’da bir estetik kurulu oluşturulması lazımdır. Biz bu kurulu yerel yönetimlere geldiğimiz zaman oluşturmayı planlıyoruz. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile projeler kapsamında ciddi istişareler içerisindeyiz. Bizim olacağımız yerel yönetimlerde insanların daha yaşanılabilir bir Fatsa’da yaşayacağına söz veriyoruz. Bizim için estetik ve şehircilik ilkeleri çok önemlidir” dedi.

Haber: Emre ESER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde