24 Temmuz 2024

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dan FAKÜLTEYE 1 MİLYON LİRA ÖDENEK SÖZÜ

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Fatsa ziyaretleri kapsamında Ordu Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi Fatsa Meslek Yüksek Okulunda bir takım inceleme ve temaslarda bulundu.

Başkan Yılmaz’a ziyareti esnasında, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı İsmet Balık ve çok sayıda partili eşlik etti.

 “Buradaki eksiklik Fatsa’nın ve Ordu’nun ayıbıdır”

Başkan Enver Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Ordu’da yaptığımız geniş katılımlı bir toplantıda Fatsa için güzel bir karar alındı. Fatsa Meslek Yüksek Okulu’nun geliştirilmesi ve faydalı bölümler açılması için bir görüş birliğine varıldı. Klasik bölümler yerine çok fazla rağbet gören bölümler de açılabilir. Bunun maddi destek kanalında Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler destek vermeye hazırız. Yeter ki bunu yapmak istiyoruz ama eksiğimiz var deyin, hemen eksiğinizi tamamlayalım. Ordu Üniversitesi rektörlüğü tarafından, 1 Milyon gibi bir ödenek karşılığında yeni bölümlerin açılabileceği ve fakültenin iyileştirilme çalışmalarının yapılabileceği ifade edilmişti. Bu yeni açılacak bölümlerde hem öğrenci alımı, hem de bölümlerden mezun olunduğu takdirde işe alınma oranlarının daha yüksek olduğu kaydedildi. Bizim önceliğimiz mevcut fakülteye rağbet gören bölümlerin açılmasıdır. Daha sonra buraya yönelik bir kampüs edası oluşturmalıyız. Buraya farklı şehirlerden gelen her öğrenci bizlerin birer misafiridir. Biz Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak sözümüzü veriyoruz. Ne kadar gerekiyorsa yarısı demiştik, şimdi limiti yükselttik. Ne gerekiyorsa protokolümüzü imzalayarak, üstlenmeye hazırız. Bunun haricinde peyzaj ve çevre düzenlemelerini de üstleneceğimizi belirtmek isterim. Öncelikle buranın yerleşim planını belirleyin. Çok acil 1 Milyon liralık desteğe ihtiyaç var denilen bölümlerin ihtiyaç listesini ve eksikliklerini tamamlayalım. Tamamını üstleneceğimizi zaten belirttik. Biz bu sözü veriyoruz devamında ne olacağını bilmiyoruz, laf havada kalıyor. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız ancak bu konunun takibinde bir denetim kurulu kurun. Koordinasyon halinde sürecin nasıl işlediğini sizler takip edin. Biz burayla ilgili samimi düşünceler besliyoruz. Buradaki eksiklik Fatsa’nın ve Ordu’nun ayıbıdır. Bu ayıbı gelin hep beraber giderelim” dedi.

Yeni Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde