24 Temmuz 2024

BAŞKAN ANLAYAN: “BENDEN HELALLİK ALMALARI GEREKMEKTEDİR”

  • PDF

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Belediye Meclis Üyesi Burak Eroğlu’nun gazetemiz Genel Müdürü Emre ESER ile yapmış olduğu röportaja ilişkin cevap niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Anlayan; “Burak Eroğlu bu söylemlerinin ardından vebal altına girmiştir ve bu vebalden kurtulması için benden helallik alması gerekmektedir” dedi.

Olumlu ve düzgün muhalefete her zaman evet derim diyen Başkan Anlayan; “Kastı aşan ve art niyet taşıyan açıklamaları asla doğru bulmadım ve bulmayacağım” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Kanuna göre iş yapıyoruz”

Röportajda bahsi geçen konuları kalem kalem değerlendiren Başkan Anlayan açıklamalarına şu ifadelerle devam etti; “Burak Eroğlu gazetenize yaptığı açıklamada diyor ki; Fatsa Belediyesi 2013 yılında 16,5 trilyonluk ihalesiz alım yapmış. Bir yandan hem hizmet yapılmıyor diyor, diğer yandan 16,5 trilyonluk ihale yapılmış diyor. Ama bunlar bilmiyorlar. İhalenin farklı yöntemleri var. Kanun diyor ki; şu kadar rakama kadar doğrudan temin usulüyle ihale yapacaksın. Örnek veriyorum 5 TL’lik bir defteri alabilmek için doğrudan teminle ihale yapmak zorundasın. Dolayısıyla alımların her biri ihale kanununun ön gördüğü rakamlara göre yapılmış alımlardır. 53 bin TL’nin altındaki her alımı doğrudan teminle yapmak zorundayız. Kanun bunu gerektiriyor. Doğrudan teminde 3 kişiden teklif alıyorsunuz ve en uygun teklife işi veriyorsunuz. Bu kanunun ön gördüğü bir haktır” dedi.

“Buna inanarak, bunu yayan ve sazan gibi atlayan herkes vebaldedir”

Diğer taraftan Burak arkadaşımız, “2015 yılında belediye özel kalem müdürlüğü harcaması 1,4 Milyon TL’dir ve bu müsrifliktir” şeklinde açıklamalarda bulunmuş diyen Anlayan; “Ben burada şöyle bir art niyet seziyorum. Özel kalem deyince akla Belediye Başkanı geliyor ve sanki bu 1,4 Trilyon Belediye Başkanı tarafından şahsen harcamış para gibi gösteriliyor. Kendisi böyle kastetmiyorsa bile böyle bir algı oluşturmaya çalışıyor. Dolayısıyla böyle bir durum olmadığı için, Burak Eroğlu vebal almıştır. Benden helallik almadan bu vebalden kurtulamaz. Bu algıya inanan sazanlarda da benden helallik almadan bu vebalden kurtulamazlar. 2015 yılında Belediyemizde bulunan 16 müdürlüğün yapmış olduğu harcama 35,5 trilyondur. Bunun 1,4 trilyonu özel kalem müdürlüğü tarafından bünyesinde ki bütün faaliyet ve birimler tarafından yapılmış harcamadır. Her bir müdürlüğün altında bir takım kalem ve birimler vardır. Özel kalem müdürlüğü sadece Belediye Başkanına ait değildir. Bu 1,4 trilyonun içerisinde özel kalem müdürlüğü bünyesinden maaş alan, Belediye Başkan Yardımcıları da dahil olmak üzere bütün personelin maaşları, sigortaları primleri ve ikramiyeleri vardır. Ayrıca, bu birimlerde ki bütün kırtasiye, temizlik, telefon giderleri, personel yurtiçi görevlendirme giderleri, kutlama ve gazete abone giderleri, ilan giderleri, taşıtların kiralama ve masrafları, avukatlık ücreti ve mahkeme harçları, bütün temsil ağırlama giderleri, fuar giderleri, Fatsa Belediyespor’a yaptığımız yardım giderleri, tanıtma, ağırlama ve tören giderleri, büro malzeme alımları, taşıt bakım, onarım ve yakıt giderlerinin tamamı özel kalem müdürlüğü giderleri içerisindedir. Bu arkadaşımız plan bütçe komisyonunda olup bütün bunları bilmesine rağmen gazeteye bu tarz açıklama yapmasını iyi niyet göstergesi olarak görmüyorum. Bizzat bizi bu kadar imkânı kendi menfaatine kullanmış gibi intiba oluşturması beni çok üzmüştür. O yüzden kendisi vebaldedir. Benden helallik almadan bu vebalden kurtulamaz. Buna inanarak, bunu yayan ve sazan gibi atlayan herkes vebaldedir. Benden helallik istesinler. Her zaman seviyeli ve doğru eleştirenin yanındayım fakat burada ki ifadelerde farklı bir mana ortaya çıkıyor.” dedi.

 

Açıklamalarını sürdüren Anlayan; “2016 yılı tahmini bütçesinde 660 Bin TL’lik aerobik etkinliği düzenlemek için para ayırmışlar diyor, bizim çocuk parkları ve fitness aletleri olarak planlayıp koymuş olduğumuz bu rakamı sanki bir aerobik etkinliği düzenleyecekmişiz gibi ifade etmesini çok yadırgadım. Sonuna kadar olumlu ve düzgün muhalefete evet derim fakat; kastı aşan art niyet taşıyan açıklamaları doğru bulmuyorum” dedi.

“Kamuoyunun kafasını karıştırmak için yapılmış beyanlardır”

Yeni yapılacak belediye binası için yapılan eleştiriye istinaden de birtakım açıklamalarda bulunan Başkan Anlayan; “Biz her zaman şunu söylüyoruz; biz belediye binası yaparken cebimizden bir para çıkmayacağını, bu proje içerisinde satılacak olan işyerlerinin de olacağını ve buraların satılarak belediye binasısın maliyetini buradan karşılayacağımızı hatta buradan para dahi kazanacağımızı ifade ediyoruz. Sayın Burak Eroğlu kendisi mali müşavir olup, hesap kitap bilmesine rağmen bizim bu açıklamalarımızı hiçe sayarak belediye binasının belediye bütçesinden çıkacağına ilişkin açıklamalarını  yersiz buluyorum. Biz belediye binasını kendi cebimizden para çıkartmadan yapacağımızı her ortamda söylüyoruz. Çamlık Restorana gelince, biz yatırımcılara burayı yaptırarak, belediye bütçesinden bir rakam çıkmadan daha kaliteli hizmet üretecek mekanlar yapacağız. Bizi böyle konularla itham etmesi ya olaylardan haberdar değil, ya da art niyetli bir şekilde kamuoyunun kafasını karıştırmak için yapılmış beyanlardır” diyerek açıklamalarına son verdi.

Yeni Haber

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde