14 Mayıs 2024

Kadir inanır “Akil adam”

  • PDF

kadir10-4-2013Beklenen Akil İnsanlar belli oldu. Terör olayının çözüm sürecinde toplumun kanaat önderleriyle diyaloga girecek olan ve her bölge için ayrı oluşturulan heyette hemşehrimiz Kadir İnanır’da yer alıyor. Kadir İnanır Akdeniz Bölgesi’nde görevlendirildi.
Ülkede yaşanan terör olaylarının bitirilmesi amacıyla meseleye dair birikimi bulunan ve toplumun çeşitli kesimlerinin itibarını kazanmış olan yazar, sanatçı, akademisyen ve STK temsilcilerinden müteşekkil akil insanlar heyetinin dokuzar kişilik gruplar halinde 7 bölgede faaliyet göstermesi planlanıyor.

Bölgelere göre oluşturulan her grubun birer başkan, başkan vekili ve sekreteri olacak.

62 kişilik 'Akil İnsanlar' heyetinde yer alan Kadir İnanır, çözüm sürecinde 'Barış Akademisi' kurulabileceğini söyledi, "Aramızda müzakere ettik. Başbakan da olumlu karşıladı" dedi.

Ünlü aktör, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirdikleri Dolmabahçe zirvesinden kendisine ve heyete yönelik eleştirilere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu. İnanır, “Bütün kaygıları varsayarak, birbirimize sırtımızı dönmeden, yüz yüze, el ele, kardeşçe, sorunları dostça  tartışarak, gerçeği yakalamaya çalışacağız. İşimiz bu olacak. Biz tamamen özgürüz. Hiçbir şekilde baskı ve yönlendirme olmayacak. Nasıl çalışacağımızın programını bile biz kendimiz yapacağız. Görüşmelerimizden çıkan raporu, yetkililere sunacağız.
- Biz sadece barış konuşacağız. Süreç bittikten sonra bize yapılanların cevabını veririz.
- Heyet-i Nasiha benzetmesini kabul etmiyoruz. Bu polemiklere girmekten ziyade, o eleştiriyi yapanları bir daha kendi yazdıklarını okumaya, bir daha düşünmeye davet ediyoruz. O yakıştırmalar vicdani ve insani değildir. Bizim işimiz barış dilini konuşmak. O yazıları yazanlar, zamanı gelince sanırım kendilerini eleştireceklerdir. İnşallah süreçten mutlu çıkarsak bu eleştirilere cevabımız olacaktır. Mutlaka bizim yerimize de değerli insanlar gelebilirdi. Biz bu sefer görev yaparız, bir diğer sefere de diğer insanlarımız.
İleride belki bir Barış Akademisi kurulabilir. Şimdi 62 olan sayı, o zaman 2 binlere, 5 binlere çıkar. Bu kaygılar ortadan kalktıktan sonra, çalışmalar ileride bir Barış Akademisi'ne dönüşebilir. Biz kendi aramızda bunu müzakere ettik, Başbakan da olumlu karşıladı. Bu işteki görevimi akil adamdan çok barış elçisi olarak görüyorum. Bana Akdeniz Bölgesi düştü ama bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Sayın Başbakan açıkladı, sürece çok büyük destek var. İçim rahat.” dedi.

Akdeniz Bilgesinde Kadir İnanır ile birlikte görev yapacak diğer Akil adamların isimleri de şöyle: Rifat Hisarcıklıoğlu, Lale Mansur, Tarık Çelenk, Nihal Bengisu Karaca, Şükrü Karatepe, Muhsin Kızılkaya, Öztürk Türkdoğan, Hüseyin Yaymankadir-10-4-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde