24 Temmuz 2024

En Güzel Okumak İçin Yarıştılar

  • PDF

İl genelinde bulunan Kur’an kursları arasında “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışması yapıldı.

Ordu il genelinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler arasında kız-erkek 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki kategoride  “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışması gerçekleştirildi.

İlçelerin kendi bünyelerinde bulunan Kur’an Kursları arasında yaptıkları yarışmalar sonucu belirlenen ilçe birincilerinin katıldığı il finali yarışması İl Müftülüğünde tamamlandı.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı İsmail Geyim, Mesut Öztürk, Müftülük Din Hizmetleri ve Eğitim Şubesi Müdürü Teyfik Çıtak, Vaizler Süleyman Kayış, Süheyla Şeremet ve Din Hizmetleri Uzmanı Gülay Çalık’tan oluşan komisyon karşısında Kur’an-ı Kerimi en güzel şekilde okumak için yarışan kurs öğrencileri heyecanlı anlar yaşadılar.

Yarışmaların komisyon başkanlığını yürüten Müftü Kolukısaoğlu, burada yaptığı kısa konuşmasında ‘sizler ilçelerinizde birinci olmuş ve il finaline katılmak üzere buraya kadar gelmişsiniz. İstisnasız hepiniz birincisiniz ancak kurallar gereği bir birinci belirlememiz gerekiyor. Kur’an-ı kerimi bundan sonra hayatınızdan hiç çıkarmayın, çok okuyun. Zira Kuran okunan evde, beldede hayır ve bereket artar. Okuduğunuzla kalmayın, okuduğunuzu anlamaya ve yaşamaya gayret edin. Sizleri, hocalarınızı ve özellikle sizleri bu yola teşvik eden ailelerinizi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

İki Kategoride de Kumru Birinci…

Yapılan yarışmalar sonunda 18 yaş altı Kur’an kursları arasında il birinciliğini Kumru Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarından katılan kızlarda Ayşe Nur Ergeç, erkeklerde ise Fevzi Arslan kazandılar.

Aynı yarışmaların 18 yaş üstü erkekler kategorisinde Altınordu Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursunda okuyan Fazlı Arslan, 18 yaş üstü bayanlarda ise Ünye Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursundan katılan Nevin KESİMOĞLU birinci oldular. 

Bölge Finalinde Orduyu Temsil Edecekler…

Yapılan yarışmalar sonucunda 18 yaş altı Kuran kursları arası ‘Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma’ yarışmasında il birincisi olan Ayşe Nur Ergeç kızlar kategorisinde Fevzi Arslan ise erkekler kategorisinde 29 Nisan 2016 tarihinde Samsun ilinde yapılacak bölge finalinde Orduyu temsil edecekler.

Yarışmada birinci olanlar İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından birer altın ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan çeşitli kitaplar ile ödüllendirilirken katılan tüm yarışmacılara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından olan birer kitap seti hediye edildi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde