24 Temmuz 2024

Koca Ciğer Maketi ODÜ’de

  • PDF

Akciğer kanserine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan ve Türkiye’nin her ilinde uygulanmaya başlanan “Koca Ciğer Projesi” için hazırlanan ciğer maketi ODÜ’de sergilendi.

Ordu Halk Sağlığı Kurumunun organize ettiği, özellikle üniversite öğrencilerine farkındalık oluşturmak amacıyla ODÜ’de sergilenen Koca Ciğer Maketini Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Ebru Şahin ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri yakından inceledi.

51 ili dolaştıktan sonra bu hafta Ordu’da sergilenecek olan maket hakkında bilgi veren Ordu Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ayşin Ertuğrul, “Koca Ciğer, yaklaşık 3,5 metre yüksekliğinde ve 4 metre 50 santim genişliğindedir. Her ili gezen maketi Giresun’dan teslim aldık. Bu hafta Ordu halkı için hizmet edecek. Amacı Türkiye’de en çok görülen akciğer kanseri hakkında farkındalık oluşturmak. Ziyaretçiler Koca Ciğer’in içinde dolaşarak akciğeri yakından inceleyebilir, fonksiyonları ve akciğer hastalıkları hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirler. Akciğer kanserinden korunmak için sadece tütün ve tütün ürünlerini kullanmamak yeterli değildir. Sağlıklı bir akciğer için, ciğerlerin en verimli şekilde kullanılması, nefes egzersizleri de son derece önemlidir.” şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen bu faaliyeti olumlu şekilde değerlendiren Rektör Yarılgaç, “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Yaptığımız bütün çalışmaların amacı yeni nesillere daha güzel miraslar bırakmak. Dolayısıyla onların sağlıklı bireyler olarak yetişmesi bizim için çok önemli. Öğrencilerimizi tütün ve tütün ürünleri gibi sağlığı tehdit edici tüm maddelerden uzak tutmak için elimizden geleni yapacağız. Bugün burada bir öğrencimizin bile sigarayı bırakmasına vesile olursak bu bizim için çok büyük bir kazanımdır. Ordu’da ilk olarak Üniversitemizde gerçekleştirilen bu faaliyette başta Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu’ya ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü KETEM faaliyetlerini yürüterek 30-65 yaş kadınlara rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş kadınlara meme kanseri ve 50-70 yaş kadın ve erkek kalın bağırsak kanser taramalarını ücretsiz olarak yapmaya devam ediyor. Kanser taramalarından yararlanmak isteyenler başvurular için Altınordu KETEM 666 0 900, Fatsa KETEM 424 34 33, Ünye KETEM 310 02 40 numaralı telefonlardan detaylı bilgiyi alabilirler.

ODÜ Basın

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde