14 Mayıs 2024

KÖYÜM BENİM

  • PDF

ahmet17-4-2013Yassıtaş köyü kültür ve değerlerini birleştirmek ve hayati kazanırlılığını yaşatmak için atışan adımların oluşumlarını kazanma zamanı çoktan gelmişti. Bu sıcak ortamı komşularımla paylaşmak ilk hedefimdir, ve istişareler hergün olup olumlu ve sıcak bir ortam içinde gelişiyor. Köyümüzün değerli insanları hayal bile edemeyeceği güxellikler ve yaşam kalitesini hep beraber yakalayıp yaşamayı hedefliyoruz. Ve gelecek neslimize güzel bir miras bırakmayı ve yaşatmayı borç bilerek bütün zorlukları aşarak hedefe ulaşabilmektir amaç. İnsanlığın tanımlamasıda budur. Allahımızın bize emaneti olan dünya varlıklarımızı en güzel şekilde değerlendirerek insanlığa sunmak kutsal görevimizdir. Bu kutsal görevi yerinde icra etmek çoğu kazandırmak bütün insanlığı mutlulkla buluşturmanın idraki içerisindeyiz. Bugün onun iççin varız. Düşünmek gerekir çünkü insanlığa sunulan güzel projeler eko turizmin öncüsü olarak Yassıtaşımıza yakışmaktadır. Maddi getirisi sayılmayacak kadar çok büyük olacaktır. Çünkü değerler sadece maddiyatla ölçülmez. Manevi değerinin de getirisi daha da çoktur. Vatanadaşlarımzın bu konuda duyarlılığı ve takdire şayandır. Diyorum ki, hep beraber elele gönül günüle vererek bu projeyi hayata geçirmektir . geçmişte zarara uğrayan güzel değerlerimizi yeniden hayata kavuşturmanın heyecanını Yassıtaşlı komşularımla, yaşlısıyla genciyle küçüklerimizle yaşamanın tadını sürdürmeliyiz. Çok değerli arkadaşlarım ve komşularım ‘’MUTLULUK’’ demek allahın rızasındandır çünkü veren el çalışan üreten olmak gerekir. Zamanlar hızla tükenip gidiyor. Çünkü güçlü olmamız lazım. Yassıtaşlı olarak bizlerin anlatmak istenilen maksada güç ve beceri her yönüyle vardır. Niçin olmasın ki.

Sayalım ‘’SU’’ sayalım ‘’ORMAN’’ sayalım ‘’VERİMLİ TOPRAK’’ sayalım ‘’YAPICILIK VE BECERİLERİMİZ’’ sayalım ‘’YETENEK’’ sayalım ‘’GENÇLİK’’ sayalım ‘’GÖNÜL BİRLİĞİ’’ .

sizlere soruyorum; bu kadar güç ve enerjinin yapamayacağı bir şey düşünülürmü. Geçmişteki tarihe dönelim. Rahmetle andığımız babalarımız ve dedelerimiz bizlere kötülük düşünmemiş ve yapmamışlar ve hep bizi düşünmüşler. Çünkü sıtma, veba ve çeşitli hastalıkların varoluşu ile göllerin akıtılması husule gelmiştir. Şuanda dedelerimiz ve babalarımız yaşamış olsalar onlarda bizim gibi düşünürdü. Çünkü dünya hızla değişiyor. Buna seyirci kalamayız.

Hep diyorum ki elele göünl gönüle birleşerek güzel nimetleri hep beraber paylaşalım.

Yassıtaş köyüm benim. Bu mekanlarda geçmişte çok misafir ağırlanmış. Bundan sonra da aynısı olacaktır. Bu göllerimizin eski yaşam alanına döndüğü zaman yasstaşımız hak ettiği onurlu yeri kazanmış olacaktır.

Yassıtaş köyüm benim;

Muhterem kardeşlerim, sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu güzel projenin köyümüze olan getirisi ve güzellikleri sunacağı değerleri kısaca sizlere beyana geçeceğim. Önce değerleri ile güzel köy, kent onuruna kavuşacaktır. Artı turizm ünvanına da kavuşacaktır.

Çünkü addialıyım şileden sarp kapıya kadar yüce allahım böyle kıymetli değerli kürrei arz olmadığı her fiziki yaratışı ile eko turizmi kucaklayan ve taşıyabilecek yerin ve mekanın Yassıtaş Köyüm Benimdir olacak. Yıllardır hasretle beklenen günü gelen……………………….. projeyi önce devlet büyüklerini zamanı geldiğinde misafir edilerek bu güzel değerleri onlara anlatma fırsatı sağlanacağından hiç kuşkum yoktur.

Hepimize köyümüze hayırlı uğurlu olması dileğiyle…..

Yassıtaş Köyü Sakini:

Ahmet KAYNAR

Cep: 0536 761 6121

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde