13 Mayıs 2024

Erçal'dan Ordu'ya 2 Dev Yatırım

  • PDF

ercal17-4-2013Kumru ilçesinde ilk fabrikasını kuran Erçallar, şimdi de Perşembe ve Kumru ilçelerine taş işleme tesisi kuruyor.

Kumru'nun Akçadere ve Perşembe Çaytepe köylerinde bulunan arazileri kiralayan Erçal A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Erçal, Perşembe hem de Kumru ilçelerinde ilk etapta yaklaşık 300 kişilik bir istihdam oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. İşadamı İsmet Erçal, ilçede işsizlik olduğunu bunun önüne geçmek için yıllardır mücadele verdiklerini söyleyerek, "Bu bölgede ciddi manada bir işsizlik var. İşsizlik nedeni ile halkımız buralardan ayrılarak büyük şehirlere göçmek zorunda kaldı. İlçemizde işsizliğin önüne geçmek için bir fındık fabrikamız var ve burada yaklaşık 100 kadını istihdam sağlıyoruz. Şimdi ise yine istihdama yönelik olarak taş işleme tesisi kurmak istiyoruz. Kumru ilçemizde ve taş tesisinin bulunacağı çevre köylerden işçi alarak ilçemize katkı sağlamak istiyoruz. İkinci bir taş ocağımızı da Perşembe ilçemize kurmayı planlıyoruz” dedi.

Erçal, taşların parke ve kaplama işlerinde kullanılmak üzere kurulacak tesiste işleneceğini belirterek, "Burada karayollarının da bir tesisi var. Onun yanında yer alacak tesisimiz. Hazine'den 20 dönümlük bir arazi kiraladık” diye konuştu.

Perşembe'ye de bir tesisin yapılacağını ifade eden Erçal, "Bir tane taş tesisi de Perşembe'ye yapıyoruz. Perşembe'ye yaptığımız tesisi bir vatandaşımızdan kiraladık. ‘Bu vatandaşımız hemen işe başlayın köylümüze iş verin hem biz kazanalım hem de ekonomiye bu taşları kazandıralım’ diyor. Arazilerimiz taş dolayısı ile değerli değil, bu taşları alırsanız buraya fındık dikeriz diye ısrar ediyorlar. Vatandaşımız arazisinin değerleneceğini biliyor. Oraya da tesisi kurarak Perşembe ekonomisine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Hukuki Süreç Başlatıldı

Bu arada önceki gün bir siyasi partinin ilçede yaptıkları eylemle ilgili olarak da, "Gereken hukuki süreç başlatıldı. Biz yasaların öngördüğü ölçüde hareket eder ve haklarımızı da bu yönde savunuruz. Resimlerde ve görüntülerdeki konuşmalarda tehdit ve yasal bir durumu engellemeye yönelik eylemler oluşmuştur. Bunların arkasındaki kişiler de dahil olmak üzere gerekli deliller avukatlarımız aracılığı ile adli mercilere intikal ettirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde