24 Temmuz 2024

KIZILKAYA: “MAHALLELERDE ÇÖP SORUNU YAŞIYORUZ”

  • PDF

Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, Fatsa merkez mahallelerinde büyük ölçüde çöp sorunu yaşandığını dile getirdi.

Sıcak havaların artmasıyla birlikte yol kenarlarına bırakılan çöplerin sokak hayvanları tarafından dağıtılmasıyla dayanılmaz bir koku yaşandığını ifade eden Naci Kızılkaya, çöp hususunda Ünye Belediyesinin örnek alınabileceğini belirtti.

2017 yılında 79 mahallenin yol iyileştirme çalışmalarının tamamlanacağını da sözlerine ekleyen Kızılkaya, “Su alanında da ciddi çalışmalar yapılıyor” dedi.

“Ekipler aralıksız çalışıyor”

Köylerimizde en sık yaşanan sorunlar su ve elektrik kesintileridir diyen Kızılkaya açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Yol sorunlarıyla ilgili şu an çalışmalar devam ediyor. Keşifler yapılıyor ve ardından öncelik sıralamasına göre kırsal mahallelerimizdeki yollarda iyileştirme çalışmaları yapılıyor. 2017 yılının sonunda 79 mahallemizin grup yolu ve mahalle aralarının yolları tamamen bitmiş olacak. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz su ve yol çalışmalarının 2017 yılının sonuna kadar tamamlanmış olacağını beyan etmişti. Bu bağlamda da ekipler aralıksız çalışıyor” dedi.

“Büyük ölçüde çöp sorunu yaşıyoruz”

Şuan kırsal mahallelerimizde çöp sorunu görülmediğini belirten Kızılkaya: “Kırsal mahallelerimizdeki konteynırlar yeterli bulunmadığı taktirde mahallelerimiz çöp konteynırı talebinde bulunabilirler. Fakat Fatsa merkezde çöp konteynırı eksiğimiz var. Büyük ölçüde çöp sorunu yaşıyoruz. Cadde üzerlerine koyulan çöpler rüzgârla birlikte dağılıyor ve koku yapıyor. Bunun yanı sıra aç kalan sokak hayvanları da zaman zaman çöpleri dağıtıyor. Bizim Fatsa Belediyesinden ricamız belirli noktalara büyük çöp konteynırları yerleştirmeleridir. Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan ile ilgili görüşüp talebimizi ileteceğiz. Ünye Belediyesi çöp hususunda güzel bir çalışma yapmış. Çöpü yerin altına almış ve bizler de Fatsa Belediyesinden Ünye Belediyesini örnek almasını bekliyoruz. Çöp konteynırları yer altına alınırsa daha güzel olacağını düşünüyoruz. Çöp ile ilgili istek ve taleplerimizi en yakın zamanda Fatsa Belediyesine ileteceğiz. İnşallah güzel bir çalışma ile çöp sorunu çözülecektir” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde