24 Temmuz 2024

“FATSA’DA EĞİTİM ALANINDA OLUMLU GELİŞMELER YAŞIYORUZ”

  • PDF

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, yeni uygulamaya konulan yetiştirme ve destekleme kurslarıyla birlikte eğitim alanındaki açığın ciddi anlamda kapatılmaya başlandığını söyledi.

Yeni uygulanmasına rağmen iyi sonuçlar alınmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Cinoğlu, eğitimde artık hasat dönemine geçildiğini dile getirdi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte öğrencilerin devamsızlıklarında bir artış olabileceğini dile getiren Cinoğlu, bu süreçte velilere daha dikkatli olunması gerektiğiyle ilgili çağrıda bulundu.

Velilerin öğrencilerin okuldan çıkışlarını daha dikkatli takip etmesi gerektiğine değinen Cinoğlu, öğrencilerin mazeretsiz okuldan ayrılmamaları gerektiğinin altını çizdi.

“Okullarımızın arasındaki uçurum biraz daha kapanmış oldu”

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu yaptığı açıklamada: “Dershanelerin kapatılmasının ardından yetişme ve destekleme kursları yeni uygulanmaya başlanmasına rağmen hem şehir merkezindeki okullarımız hem de şehir merkezi dışındaki okullarımızın arasındaki uçurum biraz daha kapanmış oldu. Çünkü öğrencilerin ayağına giderek kurslar açtık. Bu kurslar TEOG ve LYS’de ciddi bir açığı kapatmış oldu. İlk defa uygulanmasına rağmen iyi sonuçları gördükçe sevincimiz bir kat daha artıyor” dedi.

“7 ilçeden 250 kişilik katılım olacak”

Belirli gün ve haftalarda yapılan etkinliklerin hızla arttığı haftalara gidiyoruz diyen Cinoğlu: “10 Mayıs Engelliler Haftasıyla ilgili bir farkındalık yürüyüşü organize ediyoruz. Bu yürüyüşe 7 ilçeden 250 kişilik katılım olacak diye düşünüyoruz ve farkındalık sağlayacağı için önem verdiğimiz bir etkinliktir. Eğitimle birlikte sosyal sorumluluk projelerine de ciddi önem gösteriyoruz” dedi.

“Fatsa’da eğitim alanında olumlu gelişmeler yaşıyoruz”

Cinoğlu: “Bu süreçten sonra eğitim alanında hasat dönemine gireceğiz. Fatsa’da eğitim alanında olumlu gelişmeler yaşıyoruz. Örneğin öğrencilerimizin hazırlamış olduğu TÜBİTAK Projeleri büyük ilgi gördü. Bunun yanı sıra 50 tane Gürcü Öğrenciyi dört gün boyunca Fatsa’da barındırdık. Ardından çok güzel geri dönüşler aldık ve misafirperverliğimizden ötürü minnet duyduklarını dile getirdiler. Aynı şekilde bizim öğrencilerimizde yurt dışında belirli ülkelere misafir öğrenci olarak gidiyor ve kültür paylaşımında bulunuyorlar” dedi.

Yeni Haber

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde