28 Mart 2024

emre-eser

DOĞRU BİLDİKLERİM VE YANLIŞ GÖRDÜKLERİM HAKKINDA BİTARAF OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

  • PDF
Geçen hafta bu köşede yazmış olduğum köşe yazımın ardından birçok kişi “sen İYİ Parti üyesi değil misin? Neden AK Parti adayı Etem Kibar’ı köşene taşıdın” diyenler oldu. 
23.07.2018 tarihinde yani bundan yaklaşık 6 ay önce İYİ Parti’den Fatsa İlçe Seçim Kuruluna dilekçe vererek İSTİFA ettiğimi kamuoyuna duyurmuştum. Ve tekrardan bu istifamı kamuoyuyla paylaşma gereği duyuyorum. 
İYİ Parti’de 5 ay gibi kısa bir süre aktif siyaset yaptıktan sonra Fatsa’da partiden ilk istifa edenlerden birisiyim. 
Gelgelelim köşe yazımla ilgili yapılan yorumlara... 
Herkes yazılanlarla ilgili yorum yapma ve eleştiri yapma özgürlüğüne sahiptir. Yazdığımız köşe yazıları toplumun tüm kesimlerini memnun etme gibi bir amaç taşımadığı gibi kimilerinin de eleştiri odağına oturduğunun farkındayım. 
Şu unutulmamalıdır ki yazdığım köşe yazılarında herkesi ve her kesimi memnun etme gibi bir amacım asla olmamış, olmayacaktır. Yazdığımız yazılar belirli bir zümreyi rahatsız etmiş ve etmeye de devam edecektir. 
Tabii ki Fatsa’nın umut vaat eden yarınları adına; AK Parti Belediye Başkan adayı Etem Kibar ile ilgili yazdığım yazının her cümlesinin, her kelimesinin sonuna kadar arakasındayım ve takipçisiyim. 
Adı üzerinde burası bana ait köşe yazısı. Şahsımın görüş ve düşüncelerini özgürce yazabildiği bana ait olan bir alan. Bu köşede inandığım bir görüş, düşünce adına taraf olmam ise en demokratik hakkımdır. 
Geçen hafta yazdığım yazıda Etem Kibar’ı öven değil de eleştirel bir yazı kaleme alsaydım o yazıma eleştiri getiren kişiler bu sefer şahsımı alkışlar, takdir ederler ve övgü dolu yorumlar yaparlardı. 
Fakat Etem Kibar’ın Fatsa adına umut vaat edici bir aday olduğunu, vizyonuyla Fatsa’nın kayıp 10 yılını toparlayabileceği görüşlerimi yazdığımda AK Parti karşıtlığı üzerinden politika yapan, körü körüne muhalefet etmekten kendilerini alı koyamayan, başarıları hazmedemeyen kimi kişiler yazımdan dolayı gazeteye ve şahsıma kin kusmaya başladılar. 
“Biz her zaman ifade özgürlüğünü savunuruz, demokrasiden ve hür iradeden yanayız” diyen klavye kahramanları işlerine gelmeyen ve hoşlarına gitmeyen yazılar yazıldığında, çok savundukları “demokrasi ve basın özgürlüğü” kriterlerini unutarak en gaddar ve faşizan duygularla bu nasıl köşe yazısı diyerek bizleri eleştirmeye hatta hakaret ve tehdit etmeye kalkışmaktalar. 
“Türkiye diktatörce yönetilen bir ülke” diye eleştiri getiren bu zihniyet iktidar olsa; asıl dikta yönetimini kendileri uygulamaya koyacakları bu hırslarından ve kustukları kinden apaçık bellidir. 
İstemedikleri türden yazılar yazan gazeteleri kapatacak ve köşe yazarlarını dar ağacına götürecek sözde özgürlük ve sosyal demokrasi savunucusuyuz diyen sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen bu kişiler olacaktır. 
Ben köşe yazılarımda doğru bildiklerim ve yanlış gördüklerim hakkında bitaraf olmaya her zaman devam edeceğim. 
Haklı eleştiriye her zaman saygımız var ama hakarete, tehdite, çamur at izi kalsın mantığına asla geçit vermeyiz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde