19 Nisan 2024

emre-eser

YENİKAPI = YENİ TÜRKİYE

  • PDF
7 Ağustos 2016 Yenikapı Mitingiyle birlikte Yeni Türkiye’nin temelleri atılmış oldu.
 
Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve Muhalefet Parti Liderlerinin mitingdeki konuşmalarında vermiş oldukları mesajlar, Yeni Türkiye’nin nasıl şekilleneceği ortaya koydu.
 
Söz konusu ülke geleceği olduğunda, milli birlik ve beraberlik şuuruyla hareket edilip; siyaset üstü düşünce mekanizmasının ortaya koyulabileceğine bu mitingde şahitlik etmiş olduk.
 
Bundan sonraki süreçte, İktidar ve muhalefet partilerinin görüş ve düşüncelerinin milli uzlaşı çatısı altında yoğurularak; ülkeyi milli bir koalisyon çerçevesinde yöneteceklerinin sinyali verildi.
 
Yeni Türkiye’de, demokrasiye ve kurucu değerlere sahip çıkılarak; norm kadroların liyakat sistemine dayanarak oluşturulması gerektiği bir kez daha anlaşılmış oldu.
 
Camiye, kışlaya ve hukuka siyasetin sokulmaması gerektiğinin önemi vurgulandı.
 
Atatürk ilke ve inkılaplarının daha iyi özümsenerek, cumhuriyetin bir takım yapı taşlarıyla oynanmaması gerektiği ortaya çıktı.
 
Bu mitingle beraber ülkenin yarınlarının yeni bir anlayışla şekilleneceğinin yol haritası çizildi.
 
Bu millet dünyaya bir kez daha kendini kanıtlayarak; kardeşliğimizin, dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin önüne hiçbir kuvvetin geçemeyeceğini ispatladı.
 
Yenikapı mitingiyle de o meydandaki 5 milyon insan ve 81 ilin meydanlarındaki binlerce insan bu ispatın altına imzasını attı.
 
Artık yarınlarımıza daha umutla bakabiliyor; bu ülkenin muhasır medeniyetler seviyesine yükseleceği inancımızı asla kaybetmiyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde