30 Nisan 2024

DÜZE ÇIKMAK

  • PDF
     Her hükümet kurulduğunda düze çıkacağız diye konuşur. Düze çıkmak zor, sıkıntılı durumdan kurtulup rahatlamaktır. Başta düze çıkmak için çalışırlar, sonraları yandaş kısımdan bazıları dere tepeyi düz eder. Sonraları tepeye ve düze çıkanlar ile yokuşta emekleyenler iyice ayrışır. Bu ayrışmada insanların birbirine güveni kalmadığı gibi kutuplaşmalar ile ekonomi göstergelerinde bozulmalar başlar. Böylece Dolar 3.400 TL ye, ekonomi de düze çıkar! 
     AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık sürecinden sonra Gülen Cemaati'ne destek verdiğini iddia ederek “biz hadi saftık bilmiyorduk ama sen onların terör örgütü olduğunu biliyordun, yargılanmalısın”dediği için giymedikleri samur kürk sırtlarına çıktı! Yine AKP li vekil Ahmet Gündoğdu, cemaat’i devlete CHP yerleştirdi“Biz fark edinceye kadar zaman geçti… Farkına varınca temizliyoruz” dediği için iftira ve arsızlık tepeye çıktı! Çamuru üzerlerinde kaldı.
     TBMM’de çalışan bir personel tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaretler içeren çok sayıda sosyal medya paylaşımı ortaya çıkarıldı. İşini bilen memurun ana muhalefet partisi başkanına yaptığı hakaret ile kendi edepsizliği ve kişiliksizliği ortaya çıktı! 
     Televizyon proğramında tartışmaya giren AKP'li Ayhan Oğan'la, CHP'li Aykut Erdoğdu arasında gergin dakikalar yaşandı. Erdoğdu, yahudi lobisine verilen 67 milyon doları açıklayınca yumruklar masaya vurularak kavga, sonraki gün de Erdoğdu belgeleri paylaşınca gerçek ortaya çıktı. 
     İstanbul büyükşehir belediye başkanı Topbaş, FETÖ’den içeride yatan damadı için “konuşmayın yargı etkilenir” demiş! Böylece hainler mezarlığının damat için yapılmadığı ortaya çıktı!
     CHP Milletvekili Erdoğdu'nun  Darbe komisyonu başkanı AKP'li Petek'e, "Komisyonda kilit adamları dinlemezsek üzerimize yük kalır... Genelkurmay Başkanımızı, MİT müstaşarımızı ve darbeye katılmış üst düzey komutanları dinleyelim tamam mı?" sorusu üzerine sessiz kalan komisyon başkanının çaresizliği düze çıktı!
     Zamanında CHP’nin cemaat yapılanması için verdiği önergelerin görüşülmesi AKP’lilerin karşı çıkmasıyla mecliste görüşülemediğinden darbecilerin alınlarının secdeye değdiği ve aldatılanların makamları ortaya çıktı! 
     Son yıllarda artan çocuk tacizlerinden ve onları temizlemek isteyen yasanın meclise gelmesinden ahlak yoksunluğu zirveye ve önergeyi verenlerin kimlikleri ortaya çıktı!
     Kasaptaki eti düşündüğü için meclis araştırma komisyonun çağrısına gelmeyen eski genelkurmay başkanının soğanı ile darbede korunamayan ama onun yerine 93 yaşındaki Rahşat Ecevit’ten asansörde korunmaya çalışılan genelkurmay başkanının kokusu ortaya çıktı!
     HSYK eski Başkanvekili ve yeni itirafçı Ahmet Hamsicinin söylediklerinden sonra bırakın hamsiyi, yüksek yargı organlarının seçimi kavağa çıktı!
     MHP lideri Bahçeli “AKP içinde 47'si eski 89 milletvekilinin FETÖ'cü olduğu konuşuluyor” dedi. Onlara dokunulmadığı takdirde darbenin siyasi ayağı boşa ve FETÖ davasında da AKP’lilerin patinaj yaptıkları ortaya çıktı!
      Anayasa değişikliği ile başkanlık sistemini istemekle Devlet bey bahçeye çıktı! Yeni Türkiye’de kaval eşliğinde çoban tepeye, sürünün izinden gidenler de düze varamadan ayyuka çıktı!  
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde