30 Nisan 2024

İYİ Kİ VARSINIZ

  • PDF
       Demokrasi, siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim biçimidir. Referandum ise, bazı önemli konularda halkın iradesini belirlemek amacıyla ve yönetime doğrudan yansımakta olan oylama olup demokrasinin güzel bir örneğidir.
       Halkımız, sandık başına giderek uzun zamandır gündemde olan anayasanın bazı maddelerinin değiştirilmesi ya da değiştirilmemesi için tercihini yaptı. Aslında Anayasa değişikliği adı altında “Tek adamlık, başkanlık sistemi ve parlamentonun etkinliğin yok edilmesi” gibi toplum yaşantısını ters yüz edecek örtülü maddeler vardı. Mevcutu şimdilik koruyalım diyenler kaybetti. Her yarışta kaybedenin yanı sıra kazanan da olacaktı.
      Halkın, ilk kez sahip çıktığı demokrasi kazandı.
      Siyasi düşünce ayrımı yapmadan birlik ve beraberlik içinde kararlılık sergilediği için halk ve Türkiye kazandı.
      Kazandıran etkenler neydi?
      Rejim kaygısıyla kendiliğinden oluşan ve yüzeye çıkan dip dalgalarının büyük enerjisi,
      Anayasa konusunu anlatamayınca, bağırıp çağırarak biz yol, köprü vs. yaptık diyenler,
      İnsanları daha da mağdur edelim düşüncesiyle, hayır çalışmalarına katılanlara çıkarılan engeller ve yapılan baskılar,
      15 yıllık iktidarın sergilediği kibir ve “büyük dağları da ben yarattım” tavırları,
      Dini siyasete alet ettiklerinin ortaya serilmesi ve bundan dolayı dindarların tepkisi,
      Devlet olanaklarının aşırı müsrif edilmesiyle yaptıkları kampanyaların halkın gözüne batması,
      Üç sert adama karşı duran, masum kız çocuğunun afişlerine bile tahammülsüzlük,
      Makamları fütursuzca kullanarak okulları bile tatil edip, çalışanları miting meydanlarına toplayan zihniyet ve “Galiptir bu yolda mağlup olan” gerçeği, 
 
      kazandırdı.
 
      Kişisel çıkar gözetmeden aylardan beri gece gündüz yollara dökülen, kah aç ve susuz, kah kahvaltı bile verilmeyerek tehdit edilip, sindiremedikleri insanların demokrasi aşkı kazandırdı. Teşekkürler, Sn. Kılıçdaroğlu, Sn. Karamollaoğlu, Sn. Akşener, Sn. Perinçek ve Sn. milletvekilleri. Teşekkürler, sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri ile halka doğruları anlatarak üzerlerindeki ölü toprağını attıran kanaat önderleri. Teşekkürler, sayıları az da olsa doğruları söyleyen medya ve çalışanları. Teşekkürler, yüreği vatan ve cumhuriyet sevgisiyle dolu olan ve büyük önder Atatürk’ün mirası ile düşüncelerine sahip çıkan Aziz Türk Milleti. İyi ki varsınız.
 
      Kanun tanımazlığıyla tarihe geçecek olan Yüksek Seçim Kurulu, sana da teşekkür ederiz! gözümüze baka baka yaptığın hukuk katliamından dolayı... !
 
      Özür dileriz örgülü saçlı güzel kızımız; Senin dünyanı bize kurdurmadılar, bizi affet. İlk fırsatta beraber olmak düşüncesiyle Türk Milleti adına gözlerinden öperim.
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde