05 Mayıs 2024

GEÇMİŞE YOLCULUK !

  • PDF
      Yeni bir takvim yılının başladığı ve yıl sayısın da bir arttığı zamandır. Sağlık, güzellik, barış gibi insanları mutlu edecek beklentilerle girilen yeni yıl, önceki yılların devamı olup, geçmiş yıllarda atılan temellerin üstüne çıkılmasıdır. Ülkemizde, geçmiş on beş yılda temelin üstüne neler yapılmış bakalım.
    2002 Yılında; 
     -15 TL olan12 kg lık tüp gaz günümüzde 92,5 TL ve 7 TL olan bir kg et 40 TL. 
      Mutlu yıllar, likit petrol gazı ve kesilmekten kurtulan hayvanlar, canınız sağ olsun!
     - 1 Litre benzin 1.64, mazot 1.30 TL dir.     Günümüzde mazot 5.08, benzin ise 5.5 TL. O tarihlerde benzinin litresi 0.98 Dolara, şimdi ise 1.43 Dolara alınabiliyor.
       Yeni yılınız bereketli olsun, akaryakıtın üzerindeki ağır vergiler ve indirimli mazot alan yatçılar!
     -3 kg buğday ile alınan1 litre mazot, günümüzde 7 kg buğday ile alınabiliyor. Bir kg ekmek 1 TL iken, günümüzde 4 TL dir. 
     Ekmeğini kaybedenlerin bulmaları dileğimle, mutlu yıllar çiftçiler ve başak taneleri!
     -28 TL olan çeyrek altın, günümüzde 250 TL ile yeni yıla hüzünlü girmektedir. Alım gücünden dolayı çeyreğin pabucu dama atıldı.  Çeyreği alamayan halk için, gramı çıkardılar!   
     Altın tüccarı Zarrab, Amerika’dan dostlarının noelini ve yeni yılını kutlar! 
     - 8 milyon adet olan icralık dosya sayısı, 24 milyona yükselmiş ve dış borcumuz da  149 milyar dolardan, 410 milyar dolara yükselerek döndürülemez bir yola çıkmıştır!
      Borç yiğitin kamçısı ise kamçıyı yiyenlere de mutlu yıllar!
      -Karşılıksız çek tutarı 2,2 milyardan 30 milyara yaklaşmış.
     Birbirine güvenen namuslu toplum; Sermayenin dini imanı olmadığına göre noeliniz kutlu olsun!
     - 4.20 lira olan fındık fiyatları günümüzde 8 TL’den işlem görmektedir. 2001 yılında kilosunu 7.40 liraya Fiskobirliğe sattığınız fındıkta, durmayın devam edin, diyor...!
Fındık üreticileri, dünya çikolatayla noel kutlarken, bize de yeni yıla şükrederek girmek düşer!
    - Çılgın ve hesapsız tüketime dayanamayan, kredi kartı borçlu sayısı da 270 bin kişiden, 2 milyon yediyüz bine çıkmış ve tüketici kredisi borçları 140 kat artmışsa, tasarruf sahiplerine yeni yılda madalya verilmesini dilerim! 
     Saman ithal ediyoruz ama Başbakan, kahkalar eşliğinde tarımda Avrupa’da bir numarayız diyor! Üreticilerimizin, kredi borçlarına ve milli gelirden aldığı paya mutlu yıllar dilerim!  Onlarca milyar dolar harcadığımız, dört milyona yakın Suriyelinin gelecek yıla kadar ülkelerine dönmelerini temenni ederim. Elektriğin dağıtım bedeli bile aboneleri çarpmaya yetiyorsa ve simit beş kat artmışsa, havadan sudan konuşmaya gerek yok.
     İşte,  on beş yılın ufacık  geçmişi...!  Hepsini yazmaya kalkışsak Malta’dan ithal ettiğimiz entegre devrelerimiz yanabilir!
     Bizlere bakliyat, sebze ve hayvansal ürün satan ülkelerin de yeni yıllarını kutlarım! Etleri leziz, sütleri yağlı ve sapla samanları karışmamış olsun! Yaşasın Çin’in kuru fasulyesiyle İran’ın karpuzu!  Kahrolsun Kırkağaç’ın keleği! 
     Eyyy yeni yıl; Demokrasi, adalet, barış, huzur ve evrensel yaşam şartları getireceksen gel. Yoksa bizi geçmiş yıllara götür. Biz geçmişte ve eski Türkiye’de daha mutluyduk...
 
Son Güncelleme: Çarşamba, 27 Aralık 2017 09:03
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde