05 Mayıs 2024

ALİ BABA’NIN ÇİFTLİĞİ

  • PDF
     Ali babanın bir çiftliği var, içinde koyunları, inekleri, horozları, eşekleri...... ile devam eden şarkı, 27 Yaşında ki Mehmet Aydın  adlı girişimci! tarafından Çiftlik Bank diye güncelledi.
     SPK raporuna göre, 77 843 kişiden 511 milyon TL para toplanmış ve 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapılmış. 113.4 milyon lira Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarılmış. Muhtemelen kayıt dışı olan yüksek meblağlar da vardır. Gümrük ve Ticaret Bakan Tüfenkçi, üye sayısının 132 bini aktif, toplam 500 bin olduğunu ve yüksek kâr vaatleriyle ciddi paralar toplandığını açıklamıştı.
     Düzenbaz  Mehmet’in, Uruguay’a angutların sermayesiyle angus ihracatı yapmak üzere gittiği düşünülemez mi? Mersin Limanına mal gönderirse ve sonra da milletvekili olursa şaşırmayın.!
     Mehmet’in ve ülkemizin koyunları, Ali baba’nın çiftliğindekilerden daha güzel meleşiyorlar! Uruguay’a giden patronlarını anguslardan  kıskanan inekler, daha çok “möö möö” diye bağırıyorlar ama üzüntüden sütten kesilmişler!
     Mehmet, horoz gibi öterken angutlarda tavuk gibi gıdaklayıp ürünlerini kuluçka için sahibine teslim ediyorlar! Mavi yumurtadan çok kazanacaklardı ve bir koyup, üç alacaklardı ya...
     Gözü bozuk Mehmet ağa, ekonomik getirisi olmadığı için çiftliğinde kediye, köpeğe yer vermediği ve başkalarının aklına taşeron olduğu için, Ali babadan daha zeki olabilir!
     Tam bir çiftlik olan ülkemizde, insanımız soyulmaya doymadığı gibi soyuldukça da zevk alıyorlar... Mağdurlardan 1600 kişinin daha 500’er TL’sı “batırdığınızı geri alırız” vaadiyle dolandırılmış. Gerçekten incelenmesi gereken sosyolojik bir durum. Aklıma Ali babanın eşeklerinin “aii.. aii...” diye anırması geldi!
     Kendi çiftliğimizde ise kamuya ait Şeker fabrikalarının, Mehmet ağanın çiftliğinin malı gibi satışa çıkarılıyor olması pancar üreticilerinin şekerini fırlattı..! 
     Tarım Bakanı Fakıbaba’nın, “Devlet mutlaka Türkiye'nin çıkarlarını düşünerek hareket edecektir. Tarım Kredi olarak, Tarım Bakanlığı olarak da bizde talipli olacağız... Belki Tarım Kredi olarak birkaç fabrikayı almayı düşünüyoruz”  açıklamasının üzerine:
Başbakan; Burası Fakıbaba’nın değil, Ali babanın çiftliği dercesine; “Kendisiyle konuştuk... Sözleri yanlış anlaşıldı. Şimdi şeker fabrikaları özelleştirilirken başka bir kamu kurumunun alması olmaz... Tarım Kredi Kooperatiflerinin bunları alması söz konusu değil” diyerek, aralarındaki şeker tadını ekşiterek sirkeye dönüştürdüler. 
     İster gerçek ister sanal, bütün çiftliklerde sistemsel olarak üretici soyuluyor ama yeni soyulma projelerini de dörtgözle bekliyorlar! Bu karmaşık durum çözülmeden çiftlikler nefes alamayacaktır.
     Ağa, Uruguay’dan selam sallamış, helallik istiyormuş... Verin gitsin, Jet Fadıl’a vermediniz de ne oldu? 
     Efsane Ali baba ise; “Çiftliğimin pabucu dama atıldı, sektör değiştiriyor ve Ali ağayla ortak kayık alıyorum, sizi kayığa bindirmezsem adım Tosun Paşa olsun” diyormuş!
Ortaklara yazık oldu ama Ali baba hayaldi, Mehmet ağa gerçek oldu...
 
Son Güncelleme: Çarşamba, 21 Mart 2018 12:49
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde