06 Mayıs 2024

GÜNDEM 360 DERECE...

  • PDF
      CHP, Haziran 2015 seçimleri öncesi emeklilere dini bayramlarda iki maaş tutarında ikramiye vereceğini noterde belgelendirirken, AKP cephesinden taaruz başlamış ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Bekara karı boşamak kolaydır, emekliye ikramiye için kaynağını açıklasınlar ben de oyumu CHP’ye vereceğim” demişti. 
      Geçen günlerde Başbakan Binali Yıldırım, “Emekliye dini bayramlarda biner lira ikramiye vereceğiz” dedi. 2015’ten beri ekonomi daha kötüleşti ki baskın seçim kararı aldınız Sn. Başbakan. Yok iyileşti diyorsanız, 2015’ten berisini ödeyin de  hazinenin kaynaktan, emeklinin de  sevinçten başı dönsün. 12 milyon emeklinin oyunu görünce, aklınız döndü ama para da pula döndü...!
     2015 Yılında dönemin Maliye Bakanı Şimşek, “iki yılda öğretmen açığını kapatacağız” diyeli üç yıl oldu. Atanamayan öğretmenler ile öngörüsüz bakanın sözü ve eğitim kevgire döndü...!
     Başbakan Yıldırım, geçen hafta bedelli askerlik için, “Biz askerlikte profesyonelliğe geçtik... Buradan elde edilecek gelirin savunma sanayisinin güçlendirilmesinde kullanılması gerekir” dedi ve bedelli bekleyenlerin kısmeti döndü...! 
     İki gün sonra AKP Sözcüsü  Mahir Ünal, bedelli askerlik bekleyenlere Başbakan’ın bedelli askerlik çıkabileceği yönündeki açıklamasının kişisel görüşü olduğunu belirterek “AKP’nin gündeminde bedelli askerlik yok”dedi. Başbakan Yıldırım’ın önce sözü, sonra nevri döndü...!
      İktidar, CHP’nin oy getirecek vaatlerini çalıp, yarım yamalak yerine getirmeye çalışırken, 2015 seçim bildirgelerinde yer alan bazılarını da yapsın da gündemi de döndürsün.  
     Örneğin CHP; “En düşük emekli maaşı 1.500 TL’ye yükseltilecek” ve emekliler arasındaki eşitsizliği giderecek “intibak yasası” çıkarılarak, asgari ücretten vergi alınmayacak açıklaması yapmıştı. Ayrıca “Esnaf bakanlığı kurularak esnafın sorunlarının siyasette geniş yer bulması sağlanacak” ve “50 bin engelli istihdam edilecek” demişti.
     Yapın da emeklinin parası, esnafın işi ve engellilerimizin sevinçten başı dönsün...!
     CHP, ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu vereceğini, üniversite harçlarını tamamen kaldıracağını ve aile sigortası kapsamında üniversiteyi kazanamayan yoksul gençlere de 240 lira üniversiteye hazırlık desteği ve çiftçinin üretimde kullandığı mazotu iki liraya vereceğini açıklamıştı. Haydi yapında çiftçinin ve gençlerin talihi dönsün...!
     Adaylığı gündemde olan Abdullah Gül’e, Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü tarafından “ikna ziyareti” yapılması sivil siyaseti tamamen baskıya döndürdü. Bu helikopterli resmi kıyafet, sen bu yolu terket demektir.  Olayların duyulması dilsiz kardeşinin başını döndürdü...!
      Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sen benim vatandaşımı tezekten kurtarıyor musun? Çünkü CHP demek tezek demektir” dedikten sonra, ithal ve yerli sığırların bahtı, bazı koyunlar ile ağza alınan tezek de şaşkına döndü...! 
      Ülke kaynaklarını satmaktan ve adaletsiz bir rejim yaratmaktan başınız dönmedi ama ülke Dingo’nun hanına döndü...!
 
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde