06 Mayıs 2024

McKinsey’ci TAKIM!

  • PDF
      Atatürk diyor ki, “Tam bağımsızlık, ancak mali bağımsızlık ile mümkündür. Bir devletin maliyesi bağımsızlıktan yoksun olunca, o devletin bütün hayat ışıklarında bağımsızlık felç olur.”
      Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonominin yönetimi için ABD danışmanlık şirketi ile çalışacaklarını açıklayarak McKinsey ile çalışmanın faydalarını anlatıp, devletin kârına olacağından söz etti! Ekonomistler ve muhalefet ise ülkenin ekonomik şartlarının iyice bozulduğunu, aşırı borçlanıldığını, bırakın anaparayı faizlerinin ödenmesinde bile zorluk yaşandığını anlatıyor. 
      İkinci tespitler doğru. Şöyleki;
      -Hükümet oya tahvil etmek ve milliyetçi kitleye sıcak görünmek için “Milli ve Yerli” kavramlarını meydanlarda bağıra bağıra kullanırken ölmüş sağırlar bile duyuyordu! 
      -Ülkemizin ekonomi bilimi ve yönetimi alanında yetişmiş önemli bilim insanları varken, ABD’li şirketlere havale edilmesi ayrı bir rahatsızlık. Karın ağrıtacak bir şeyler mi var, bilemiyoruz ama şirkete ödenecek danışmanlık ücreti de açıklanmalıdır.
      -Artık Türkiye bir şirket gibi yönetilecek. Anlaşma sadece Maliye Bakanlığı’nı değil 16 bakanlığın tamamını kapsıyor. Hani biz bin yıllık devlet geleneği olan ülkeydik! Başkanlıkla iflas mı ettik?
      -Tüm ticari anlaşmalarımız sırlarıyla beraber şirkete teslim edilecek. Devletin kozmik odasından sonra, ekonominin kozmik odası da gitti. Gözün aydın Bülent Arınç!
      -Papaz kaçtı oynamaya kalkıştığımız ülkelere dolar üzerinden ücret ödemesi yapılırken, “bizim de Allahımız var ” diyenler, şimdi ne diyecekler merak ediyoruz! 
      -Sinirlendiğimiz zamanlar Eyyy... çektiğimiz ülkelerin elemanları da bu şirkette mutlaka vardır. Biz IMF’nin yol arkadaşıyız, ne haber eyyy derlerse ne deriz? 
      -Şirket tüm hedefleri ve sonuçları her üç ayda bir kontrol edecekmiş. İç denetim yollarını tıkayanlar üç ayı nasıl buldunuz? Hani biz büyük bir ülke değil miydik! 
      -Şirketin Türkiye yöneticisinin eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın damadı olduğu dikkate alındığında, ülkemizin damatlar açısından bereketli olduğu tezi doğrulanmıyor mu?
      Kimdir bu McKinsey & Company; Önde gelen işletmelere, kamu kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına hizmet veren 10.000’e yakın danışmanı, 2000 araştırma ve bilgi profesyonelinden oluşan ve 60’tan fazla ülkede bulunan ofislerinde 130 dilden çalışana sahip olan global bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. 
      Eğitime önem vermeyip, bilimi yok sayarak, hayatı araplaştırmaya ve okulları siyasallaştırmaya çalışanlar, iyice anladınız mı?              Bak, bilgi satıyorlar bilgi... Zaman içinde sadece bilgiyle kalmayıp kültürsüzlük, uyuşukluk, üretimsizlik aşısını da bedava verecekler! Hani meşhur bir cümleniz vardı ya; “Neredeeenn Nereyeeee.” İşte Düyun-u  Umimiyeden McKinsey’e geldik...                     Yüzde ellibir aklını başına al, “Milli ve Yerli” işi hikaye.  Bu kararla bağımsızlığımız felç olmuştur. Geçmiş olsun!
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde