06 Mayıs 2024

YE HALKIM YE!

  • PDF
      Ekmek, çeşitli tahıl unlarından yapılmış hamurun değişik metotlarla pişirilmesiyle hazırlanan yiyecektir. İnsanların hayatlarındaki en önemli unsurlardan biri olup beslenmede birinci derece önemli bir gıdadır. Ekmeğin tarihinin çok eskilere dayandığı ve M.Ö. 4000 yılına ait bir fırının kazılarda ortaya çıktığı söylenmektedir.
      Bu kutsal ve temel gıda için oldukça fazla deyim vardır ve son yıllarda bozulan ekonomik yaşantımızda fazlaca konuşulur olmuştur.
İşsizliğin artmasından dolayı “ekmek kapıları bir bir kapanmaya başlamış” ve ekmek kavgaları ortaya çıkmıştır. Yani “ekmek aslanın ağzında” iken, şimdi aslanın karnına inmiştir.
      Konusunun uzmanları ve yetişmiş insanlar görevlerinden uzaklaştırıldığından “ekmeği ekmekçiye ver bir ekmek de üste ver” dönemleri sona erdirilmiştir.
      Adaletsizlik ve hukuksuzluk yaygınlaştığından, “ekmekle oynayanın ekmeğiyle oynanır” deyimi un ufak olmuştur.
      “Ekmeğin büyüğü hamurun çoğundan olur” sözü gözardı edildiğinden verimlilik ve üretim düşmüştür.
      Alınteri dökmeden elde edilen haksız kazançlar yüzünden “ekmeğini taştan çıkarmak” gibi emeğe saygı duymanın yerini, rantiyeciler almıştır.
     “Ekmeğini eline alan” yüzbinlerce gencimiz işsizlikten “ekmeğini kana doğramaya” başlamışlardır.
     Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuz koşullar altında bile “ekmeğine yağ sürülenler” hiçte azımsanmayacak bir durumdadır.
      İnsanlar artık “ekmeğine göz konulmuş” ve “ekmeğinden edilmiş” duruma düşmeye başlamışlardır. Fırıncı esnafının da ekmeğiyle oynandığına göre onların da eli ekmek tutmaz olmuş ve ekmeğini çıkaramaz hale gelmişlerdir.
      Milletimiz uzun yıllar vatan ve bağımsızlık kavgası vererek bu günlere geldiğinden, inanıyorum ki ekmek kavgasını da kazanarak ekmeğiyle oynayanlara dersini verecektir.
      “Aklını peynir ekmekle yiyenlerin” yüzünden çok sıkıntı çektiğimiz ortada olup, “Yiğit ekmeğiyle yiğit beslenir” deyimini öğrenmeleri gerekmektedir.
      “Ekmek istemez, su istemez” insanlarla uğraşmanın yakışık almadığı ve büyüklere saygı duymanın ekmek kadar kutsal olduğu bizim geleneklerimiz gereğidir.
      Kimilerinin devlet adamı olabilmesi için “bir fırın ekmek yemesi” gerektiği ve “gavurun ekmeğini yiyenin kılıcını salladığı” ile “şeytanla ortak buğday eken samanını alır” deyimleri McKinsey olayında doğrulanmıştır.
      Toplumun mutlu azınlık kesimi için “Ekmek elden su gölden” mantığıyla yönetilip gidiyoruz.
      Eee... “Osurgan şeye arpa ekmeği bahane” derler. Umut fakirin ekmeğidir, ye halkım ye...!
Son Güncelleme: Çarşamba, 10 Ekim 2018 07:53
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde