05 Mayıs 2024

BİZ NEYİZ?

  • PDF
     Son zamanlarda bazı siyasetçilerin diline doladığı zilletin anlamı Türk Dil Kurumu’na göre hor görülme, horlanma, aşağılanmadır. Kelimeyi kullanmaması gereken konumda olan kişilerin ağzına yuva yapmış olmalı ki her yerde ve her konumda otomatik olarak ağızlarından çıkıyor. Örneğin;
     Kol yukarı kalkarken, yüzler kızgın bir şekilde “zillet ittifakı...”
     Kol aşağı inerken yüzler asık bir halde yine “zillet ittifakı...”
     Meclis kürsülerinde, kamera önlerinde “zillet ittifakı” diye diye yırtınırken toplumu gerdiğinizi ve insanları ötekileştirdiğinizi düşünecek siyasi olgunluk içinde olmanız gerekir.
     Kimdir bu zillet? Bu zillet onlara göre toplumun hemen hemen yarıya yakın kesimidir. Hor görülen ben, sen, o ve aşağılanan biz, siz, onlar. Bunlar kim derseniz bu coğrafyada yaşayan TC Vatandaşı ancak farklı düşünen kesimler. Kendini milliyetçi sanıp, “her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık” diyenlerle işbirliği yapan ve halen kendini milliyetçi kesimin lideri görenler, önce davanızı, sonra da Türk Milletini aşağılamayı öğrendiğinizde mi aklınıza geldi zillet kelimesi!
     “Zillet ittifakını bozguna uğratmak gayemizdir” derken, muhalefeti düşman gibi görmek de nereden çıktı! Partisi ve siyasi düşüncesi ne olursa olsun vatandaşları eşit görmenin gerçek politikacıların işi olduğunu, sizin bu konuda çok şey öğrenmeniz gerektiğini bize istemeden de olsa anımsattınız.
     Dinimiz, insan fıtratına aykırı, insanın ahlak değerini düşürecek bütün kötü eylem, sıfat ve davranışları yasaklar. İslam alimlerine göre; Mümin, illet, zillet ve kılletten kurtulamaz. En az birine maruz kalır. İllet hastalık, kıllet fakirlik, zillet de zelil olmak, hakarete uğramaktır. Zilletin isim babası olan sn. genel başkan; Koltuk sevdanızı ülke bekasının üzerinde tuttuğunuz için milleti fukaralığa, konuşmalarınız ile zillete ve berbat yönetiminizle de psikolojik hastalıklar başta olmak üzere büyük olumsuzluklara maruz bıraktınız.
     Şundan cumhurbaşkanı olur, şundan olmaz nutuklarınızı da arada bir anımsayın da belki bizlere haksızlık yaptığınızı düşünürek hakaret etmezsiniz! Muhalefeti aşağılayacağına satılan milli değerlerimizle ve yangın yerine dönen piyasayla ilgilensen, belki ülkeye daha yararlı olursun!
     Türk toplumunun, zelil olmaktan ve zillete uğramaktan sığınacağı inancı var da, ya tarih önünde siz neye sığınacaksınız, sn. genel başkan! Zaman herşeyi gösterecektir.
     Sen ne dersen de... Zillet dediğin bizler, gurur duyduğumuz TC. Vatandaşlarıyız...
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde