23 Nisan 2024

HELALLEŞME!

  • PDF

              Helalleşme, insanların birbirleri üzerindeki haklarını karşılıklı olarak bağışlamaları ve haktan vazgeçmiş olduklarını bildirmeleridir. Bir diğer yönden öteki dünyadaki sıkıntıdan kurtulmak için, bu dünyada insanlardan haklarını helâl etmelerini isteme ve böylece borçtan kurtulma yolu olarak da kullanılır.

       Son günlerde siyaset dünyasında CHP genel başkanının gündeme getirmesiyle sıkça konuşulmaya başlanmıştır. Burada niyet kişilerin birbirinden öte devletin kişilere yaptığı yanlış davranışlarının kabul edilerek helalleşilmesidir ve doğru bir açıklamadır.

       Yönetenlerde böyle bir yolu seçseler acaba nasıl helalleşirlerdi.?

       Satılan şeker fabrikalarıyla hellalleşirken, şeker tadından çok sirke tadı verir miydi.?

       Tekelin içki gurubu beni çok çok ucuza elden çıkardınız, helalleşme için kafayı çekip de gelin der miydi.? Ya da tütünün dumanı gözünüzü yaksın, bırakın bizi tarımsal alanda her üretim gurubuyla helallleşin de öyle gelin diyerek yerli ve milli düşünür müydü.?          

       Yıkılan, satılan, yerleri konut alanına dönüştürülüp yok edilen SEKA’lar, beni kağıt gibi buruşturup attınız ne helalleşmesi sonunuz kuru ağaç kökü gibi olsun der miydi.?

       Yıllarca belediye başkanlığı yapıp şehrin taşınmazlarını satan yerel yöneticiler ve Başkentin önceki belediye başkanı dinazorlardan, parsel parsel verdiği arsalardan, üç beş katına yaptırdığı yatırımlardan helallik alabilir miydi.?

       Yabancı paralar karşısında inim inim inleyerek dip yapan Türk Lirası, değer mi bıraktınız benim yerine dolar ile helalleşin der miydi.?

       Sınavlarda önceden soruları vererek kazandırdığınız yandaşlarınız yüzünden hakları olduğu halde sınavlarda başarısız duruma düşenler ile mülakatlarda düşüncesi sizden olmadığı için elenenlere helallik için hiç yaklaşmayın.!

       Kumpas davalarıyla itibarsızlaştırılan ordumuz ile suçsuz yere yıllarca cezaevinde kalan vatandaşların helalleşme için randevu bile vermeyeceklerini düşünebiliyor musunuz.?

       Herkes hakkını helal etse bile gezi olaylarında “camide içki içilmedi” diyerek doğruyu konuştuğu için tayin edilen gerçek din görevlisi hakkım helal olsun der miydi.? Çünkü bazen cenazede bile hakkını helal etmeyenler oluyor. Yıllar önce Bodrum’da tavuk ve ördeklerini zehirlediği gerekçesiyle cenaze namazında “itirazım var merhumu iyi bilmem, hakkımı helal etmiyorum” diyen bir vatandaşımız vardı. Ancak “doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” örneği baskılara dayanamayıp Bodrum’u terk etmişti.

      Geçmediği köprülere, kullanmadığı havaalanlarına vs ye para ödeyen vatandaşlar, Bodrum’lu kadar cesur olabilir miydi.?

      Hakkını helal et demeyin giderken. Haram edilen hayattan helallik istenmez.!

      Sonuçta tabelalarda ismine katlanamadığınız TC’nin insanından, kirlettiğiniz çevresinden, yok ettiğniz doğasından ve bütün canlılardan toptan helallik isteyin.!

      Daha doğrusu Atatürk Türkiyesinden helallik alın.

 

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde