16 Nisan 2024

YİRMİ BİRDEN SONRASI

  • PDF

                          

           Dünyamızla beraber bir yıl daha yaşlandık. Bu olay her yerde çoşku ile karşılandı. Gelişmiş ülkelerin umutlu, gelişmemişlerin karamsar karşılamasına tanık olduk. Arkamıza dönüp baktığımızda geçen yıllar ile bu günlerin kıyaslamasını yaptık.

           2021 Ocak ayı ile 2022 Ocak ayı arasınada neler kazanıp neler kaybettiğimizi görürüz. Rakamlara boğulmadan geçen yıla göre paramızın aşırı değer kaybettiğini, buna karşın döviz ve yatırım araçlarının büyük getirileri olduğu gerçeğiyle ekonomik olarak kaybımızın çok olduğu aşikardır. Bunu siyasi düşünceye bağlı olarak olarak değerlendirenlerin rakamların doğruluğuna bakması ve dış güçler sendromundan kurtulmaları gerekir.

           Bunu hazırlayanlar halen görevinin başında ve milletin aklıyla alay etmektedirler. Zaman zaman suç örgütü liderleriyle fotoğrafları çıkan bir bakan “Biz kendimiz yapmıyoruz, bize yaptıran Allah’tır” derken hem halkın din duygularını sömürüyor hem de başarısızlıklarını kutsal söylemlerle bir yerlere havale etmeye çalışıyor. Çok aciz bir durum değil mi?

           Evlere şenlik sempatik Hazine ve Maliye Bakanımız, ekranlarda “Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” dedikten saatler sonra ışıltılar daha iyi görünsün dercesine elektrik ve enerji fiyatlarına görülmemiş zam yaparken gözlerinde gelecek zammı gördük.!  Patron ve zengin bakan ,“ekonomi rakam işi, temenni, güven, istikrar, beklenti, gözlerdeki ışıltıdır” diye açıklama yaparken ışıltı bekleyenlerin cebinde ne varsa alıp gitti.!

           Bu işlerin iyi gitmediğini sağır sultanda biliyor! 2021 yılından üç-beş olayı yazıya döksek bütün çürümüşlük ortaya çıkar. Peki üstüne gidip araştıran var mı? İşte o kurumlar işlemeyince çürümüşlük toplumun her kesmine leş gibi yayılıyor.

           Kendi bakanlığına yüklü miktarda ve yüksek fiyattan dezenfektan satan ve görevden el çektirilen sanayi bakanı hanımefendi için ne yapıldı?

           Merkez Bankasının nereye harcandığı bilinemeyen 128 Milyar dolarının yanında, ayda 10.000 Dolar rüşvet alan siyasetçi araştırıldı mı?

           Bunları şeffaf bir şekilde incelemek, araştırmak Türkiye’nin ekonomik sorumlusu benim diyenlerin işidir.

           Bunlar, TBMM’de soruların çoğuna özel hayatın gizliliği ve ticari sır diye yanıt vermeyenlerdir. Bu durumda temiz toplum ile şeffaflıktan söz edilemez. Ancak yüzde yetmişi ithalata dayalı ihracatı konuşurlar ama ülkedeki enflasyonu ve dış borçları konuşamazlar.

           Onlara göre 2021’nin düşmanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, dostu ise önceden hain diye suçladıkları Birleşik Arap Emirlikleridir.!

           Atatürk’ü unutturmaya çok çalışıyorlar ama, Ukrayna devlet başkanının memurlarına “çalışma ofislerinize benim fotoğrafımı değil, çocuklarınızın fotoğraflarını asın. Karar vereceğiniz zaman o fotoğraftaki çocuklarınızın gözlerine bakın. Yaptığınız işlerden dolayı sizinle gurur mu duyacak, yoksa utanacak mı?” sözlerini geçmişi anımsayan toplum unutmuyor.

           Siz hangi fotoğrafı  tercih edersiniz.?

           Hedef 2023 diyen pudra şekercilerini mi?

            Adaletsizliği adalet gibi görenleri mi?

            Anayasaya karşı dini referansla ekonomide  “nas” kuralı olacak diyenleri mi?

           Sürekli “bu can bende oldukça” diye bağıranların mı? fotoğrafını görmek istiyorsunuz.!

            Artık yönetemiyorların gerekçesi ise: Kendi bütçeleri büyüdü ,  onu yönetmek zorundalar.! 2021 yılının böyle geçtiği yerde 2022’den ümitli olmak saflık olur düşüncesindeyim.!

           Yine de yeni yılınız kutlu olsun.

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 05 Ocak 2022 12:50
trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde