19 Nisan 2024

ÇAYLAK

  • PDF

    Son günlerin çok konuşulan kelimesinin ne olduğunu öğrenerek genel kültürüme katkı yapmak istedim. Şimdiki öğrencilerin adını dahi bilmediği ansiklopedi karıştırmak yerine, onların deyimiyle Google dedeye başvurdum ve onun bilgi deryası Vikipedi hemen yanıt verdi. Dedi ki Ebabil bir kuştur.! Haydi adı nereden gelmiş, özellikleri, bizimkilerle farkı nedir? söyle dedim.

    Ebabil kuşu;Sağangiller familyasına üyedirler, sizinkiler gibi trol ordusuna bağlı değil diyerek başladı.

    Boyları sizinkiler gibi 160-170 cm ve üzeri değil, 16-17 cm dir. Küçük boylu oldukları için akılları ensede değil, yerindedir.!

    Sizinkilerin aksine açık alanlar ve kentlerde yaşarlar, sosyal medyada değil.

    Kırlangıçlara benzer ancak kırlangıçlara göre daha uzun ve kavisli kanatlara sahiptir. Kanatları altında şaibeli ebabilleri hiç barındırmazlar.

    Gece gündüz havadadır. Sizinkiler sosyal medyayı boş bırakmamak şartıyla nöbetleşe uyurken, bizimkiler uçarken uyurlar. Sizin ebabiller 365 gün altı saat gece gündüz sevmediklerinin kuyusunu kazarak trolleşirken, bizimkiler üreme dönemi hariç göklerde mavi bulutlar ile dostluk içinde yaşarlar.

    Bizimkiler ayakları üzerinde dik bir şekilde duramazken, sizinkiler sürekli destek almadan ve başları olmadan ayakta hiç duramazlar.!

    Gerçek ebabiller yaşamda, sizin çakmalr ise klavyede çeviktirler.

    Bizimkiler tek eşlidir, sizinkiler imam nikahlı, çok eşli ya da çok eşliliğe özentilidir. Duyumlarıma göre sizinkiler altı yaşındaki evliliği bile destekleyenler adına neredeyse methiyeler yazmış.

    Yavrusunu besleyen bir yetişkin gün içerisinde 10 bin tane böcek yiyebilir. Sizin sekiz bin ebabilin böcek yerine değişik kaynaklar ile halkın vergilerinden beslendiği ve emin ellerde leziz yeyip içtiği ve kutsal yerleri de yıkacakları söylenmiş.!

    Bizim Ebabiller uçarken kanatlarını kapatmazlar. Sizinkiler de açıkları ortaya çıkınca doğruları ve hukuku umursamadıkları için kapatma gereği duymadıkları gibi kanatlarının altına kabahatli ebabilleri de alırlar.!

   Kuran-ı Kerim'de ismi geçen nadir kuşlardan birisi olan gerçek ebabilere Fil Suresi’nde yer verilmektedir. Kabe’yi yıkmak amacı ile gelen Ebrehe ve fil ordusuna gagaları ile taşıdıkları taşları atmış ve yenilmesini sağlamışlardır. Gerçek ebabiller düşmanla, sizinkiler ise muhalefetle savaşıyor. Dahası sizinkiler yaptıkları her yolsuzluğu, yarattıkları her olumsuzluğu din söylemiyle temizlemeye çalışıyor. Ama ebabil adını kullandıkları için abdestli olmadıkları ve çarpılacakları söyleniyor.

    Son olarak bizimkiler ortalama 27 yıl yaşarken sizinkilerde 20’li yaşlara gelmişler

    dedi Vikipedi.

     Ancak Vikipedinin bilmediği şeylerde var. Bizim ebabillerin devletin güvenlik kurumlarının adını kullanarak sosyal medyada muhalefet aleyhine itibar suikastı yaptığı ve bunlar ortalığa saçılınca da olayı hafife alıp ”istifa ettirecek dosya bekledim” diyerek suçu küçük bulan akıl hocaları var.!

    Anladım ki bu kadar farktan sonra bizimkiler ebabil olamaz.

   Olsa olsa çaylak olur dedim. Ancak insanlar onların yüzünden askıda ekmek beklerken hangi tür çaylak olduklarını da bilemedim.!

    NOT: Bu hafta Dumlupınarın efendisi Bilal Udül abimiz ve ilçemizin sanatçı ruhlu güzel delikanlısı Mehmet Cevahir aramızdan ayrılarak bizleri üzdüler. Bu naif ve güzel insanlara Allahtan rahmet, acılı ailelerine sabırlar dilerim. Nur içinde uyusunlar.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde