03 Mayıs 2024

SAAT KAÇ?

  • PDF

         Sağlık durumu 1937 yılından itibaren bozulmaya başlayan T.C.’nin kurucusu büyük önder ATATÜRK 10 Kasım 1938’de vefat etti.

        Saat kaç? 9:05

         Anılan bu saat Türk Milletini büyük bir yasa boğdu.O büyük insan bütün mirasını Türk Milletine bağışladı.Aradan yıllar geçti,dünya da teknoloji devrimi yaşandı.Ülkemiz de gelişti,zenginleşti.Bunlarla beraber olarak da ilkelerin çöktüğü, paranın her şeyin önüne geçtiği kapitalist sistemin yolsuzluk ve sömürüleri ile hırsızlıkları da arttı.Yani insanlığın ve erdemin yerini para aldı.

           17 Aralık 2013 tarihinde ülkemizde daha önce hiç görülmemiş büyük bir yolsuzluk depremi yaşandı. Dört bakan bu depremin fay hattını oluşturdu,depremin şiddeti ölçülmedi ama üzeri örtüldü.Değişik kutular,hediye elbiseler,arazi rantları,saatler v.s.depremin enkazları arasında görüldü gerçekti ama hayal oldu.

Ancak kamuoyunun aklında olan bir şey hayal olmak yerine insanlara mizah oldu. Lokanta da oturan bir grup genç “Zafer bey saat kaç?” diye sorunca bir gerginlik yaşanmış ve Zafer beyi yatıştırmışlar. Başka bir yerde “hesaplar Rıza’dan mı?” diye sorulduğunda yine gerginlikler yaşanmış.

Biz saat 9:05 diye konuşulunca gerginleşmiyoruz, kızmıyoruz ancak son derece üzülüyoruz. Birileri saat kaç diye sorulduğunda cevap vermek yerine gerginleşiyor, kızıyor hatta saldırganlaşıyor hem de 700 bin kere!

Ata mirasını bağışlıyor, torunlar malı götürüyor.

Hakikaten biz Ülkemizde “SAAT KAÇ” diye kime soracağız? Anlamadım.

 

Not: Bayramınızı kutlar sağlık, mutluluk ve Yüce Allah’ın bizlere akıl vermesini dilerim.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde