04 Mayıs 2024

SUS DUYMASIN

  • PDF

Watergate ABD’nin başkenti Washington’da bulunan bir otel ve iş merkezinin adıdır. Skandal, bu binada çıktığı için de “Watergate Skandalı” olarak anılır. Olay, kısaca şöyle gelişir; Başkan Nixon’un Cumhuriyetçi Partisi iktidar, Demokrat Parti o zaman ABD’de muhalefettedir. 17 Haziran 1972 günü beş hırsız Watergate İş Merkezi’ndeki Demokrat Parti’nin bürosuna girerken polis tarafından yakalanarak tutuklanır.

Yapılan soruşturmada hırsızların Başkan Nixon’un Partisi ile bağlantılı olduğu ve amaçlarının ise Demokrat Parti’yi gizlice dinlemek üzere cihaz yerleştirmek olduğu ortaya çıkmıştır. Bu olay ABD tarihinde ilk defa bir başkanın istifası ile sonuçlanmıştır.

Alman Federal İstihbarat Teşkilatı (BND)‘nin Başbakan Merkel’in emriyle 2009 yılından bu yana Türkiye’yi dinlediği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanlığı olayın kabul edilemez ve kaygı verici olduğunu açıkladı. Dinleme olayı olmuş, sen ister kabul et ister etme.

Yine Dışişleri Bakanımız, müstakbel başbakanımız “Alman makamlardan izahat bekliyoruz” diyerek Alman Büyükelçisi’nin dışişleri bakanlığına çağrıldığını ifade etti. Büyükelçi, dışişleri bakanlığımıza gelince dinleme teyp kaseti gibi geri sarıyor, kırmızı tuşuna basınca silinip sıfırlanıyor mu?

58, 59 ve 60. Hükümetin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım sunucu Fatih Portakal’ın “dinleniyor musunuz?” sorusuna “Dinlenmeye vaktim yok” diye alaycı bir ifadeyle cevap veriyor. Yine bir açıklamasında “Biz dinlemeleri yasal zemine oturttuk, hakim ve savcı kararına bağladık.” İfadelerini kullandıktan sonra da “Yasadışı ilişkileri olmayanlar korkmasın, bunun tek çaresinin konuşmamak olduğunu” söyledi. O zaman, hükümetin yasadışı ilişkileri yoksa korkmasın.

Yine İçişleri Bakanı da “dinlemeler normal ama gizli kalırsa” dedi. Acaba açıklanmaktan korktukları neler var? Biz demedik, bakanlar dedi.

Bernard Shaw’ın dediği gibi “Susmak ilgilenmemenin en iyi işaretidir. Siz bu olayın üzerine gidemeyeceksiniz, en iyisi konuşmayın zaten olayın kapanıp, kamuoyu gündeminden düşmesi için de dua ediyorsunuzdur.

Burası Türkiye, yönetenler istediği gibi montaj raporu alabilir ama gerçekler montaj değildir. Almanlar dinlemelerin tapelerini getirsinler TÜBİTAK’tan montaj raporu alalım.

Watergate Skandalı, ABD’de iki partinin birbirini dinlemesiydi. Sonuç istifa oldu. Ülkemiz Almanya tarafından dinleniyor. Türkiye’nin kulak zarını patlatacak bu dinlemeler sonucunda istifa yerine Dışişleri Bakanı, Başbakan oluyor.

            Ey güzel ülkem kimler tarafından ve nasıl yönetiliyoruz. Biz göremedik siz gördünüz mü?

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde