03 Mayıs 2024

EĞİTİMDEKİ ADALETSİZLİK

  • PDF

MEB yaptığı “Yönetici Görevlendirme Yönetmenliği”ne göre ilçemizin değişik okul/kurumlarında görev yapan on bir müdürünü 75 puanın altında alarak performansını yetersiz buldukları gerekçesiyle görevlerinden aldı. Yani gerekçe başarısızlıktı.

Peki başarı nedir? Ölçüsü nedir? Başarı; sahip olduğunuz kaynak ve yetenekle gelebileceğiniz en iyi noktadır. Şayet mevcut kaynaklarınızla ve öz yeteneklerinizle ulaşmak istediğiniz noktaya gelebiliyorsanız başarılı sayılırsınız. Kısaca başarı “istenilen sonucu elde etmektir” Bu yöneticilerimiz istenilen sonucu elde edemedi mi? Adama sorarlar o zaman onlardan birisi uzun süre milli eğitim şube müdürlüğü yapmadı mı? Başarısız ise niçin o makamlara getirdiniz? Bu da gösteriyor ki görevden almalar başarısızlık ölçüsü değil tamamen siyasidir.

Değerlendirmeler nasıl yapıldı? Değerlendirmelerin 60 puanı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 40 puanı da okul paydaşları (okul aile birliği, öğretmenler ve öğrenci kurulu) tarafından verildi. Burada toplum mühendisliği yapılarak büyük bir olasılıkla okul paydaşlarının verdiği puanların düşük olduğu söylenecektir.

Kariyer ve liyakatin önüne siyasetin geçtiği bir eğitim sistemiyle bu ülkenin kalkınması düşünülemez. Zaten düşünülen kalkınma değil ki, düşünülen kadrolaşmadır. Şunu da sormak istiyorum 60 puanı verenler bulundukları makamlara hak ederek, kariyer, liyakat ve başarılarıyla mı geldi? Burada sadece puanlama yapanlara değil liyakatsiz atamalarla adaletsiz iş yapıp bu yöneticilerin hakkını yiyen herkese yazıklar olsun diyorum. O makamlara hakkıyla gelmeyenlerin, yöneticilere haksızlık yapma gibi bir hakları yoktur. Ben onların da nasıl gelip gittiklerini 33 sene yaşayanlardan biriyim.

Sonuç olarak okul/kurum müdürü puanlamalarında başarı, adalet, hak-hukuk ve vicdan ölçüleri değil AKP teşkilatları ve yandaş sendikanın belirleyici olduğu görülmektedir. Şayet bunun aksi iddia edilecekse o zaman İlçe Milli Eğitim Müdürü puanlamaya giren 30 okul/kurum müdürünün puanlarını ayrıntılı olarak açıklayarak kamuoyunu bilgilendirir. İlçe Milli Eğitim Müdürü bu açıklamayı yaparsa puanı düşük olan yöneticilerimiz de eksiklerini görmüş olur. Bende yanlış yazmışım diyerek özür dileme erdemini gösteririm. Varmısınız ? ya açıklamaya ya da özüre.

Bu yönetici değerlendirmeleri T.C. Eğitim tarihinde adaletsizliği ile yerini alacaktır. Yapanların alınlarında ise kara bir leke olarak kalacak  ve ileride de kesinlikle  vicdanlarını sızlatacaktır.

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde